Tort cu crema de smantana

de Sim0na in Torturi, 30 Mar 2012 | 5016 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g faina
  • 2 plicuri cafea instant
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 litru smantana 20%
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml lapte dulce

ptr insiropat: 1/2 plic cappuccin

 ptr decor: ciocolata rasa, bomboane colorate

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de smantana:


Mai intai am pregatit blatul:

Am dizolvat cele doua pliculete de cafea instant in 2 linguri de apa fierbinte.

Galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar, obtinand o spuma. Am adaugat zaharul vanilat si cafeaua calduta, apoi faina si praful de copt.


Albusurile le-am batut spuna, adaugand si restul de 100 g zahar.


Am adaugat albusurile peste amestecul de galbenusuri amestecand e jos in sus.


Am pus compozitia intr-o forma (a mea a avut 25.5) unsa cu ulei si tapetata cu hartie, si am copt-o la 180 grade, timp de 40 minute.


Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca.


Intre timp am pregatit crema:

Am dizolvat intr-un ibric, cele 2 plicuri de gelatina in laptele dulce, lasand sa se umfle. Dupa 10 minute am pus ibricul pe foc, amestecand mereu pana se dizolva, fara insa a fierbe.


Cat gelatina se odihnea putin, am mixat smantana bine-bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.


Am adaugat la smantana si gelatina calduta si am dat la frigider ptr 10 minute (nu mai mult ca se intareste prea tare).


Dupa 10 minute, crema am impartit-o in 2, jumatate am amestecat-o cu nuca macinata, iar jumatate am lasat-o asa.

Blatul l-am taiat in doua.. am insiropat partea de jos cu cappuccino, apoi am pus crema cu nuca, apoi iar blat si deasupra crema simpla.


Am ras marunt ciocolata si am aruncat in ploaie peste tortulet. Deasupra am pus si niste bombonele colorate... asa mai de sarbatoare.




Un tortulet foarte racoritor!


 

TIPS-URI

1

Ca o completare... in crema as mai fi adaugat niste fructe deshidratate sau de la compot.. scurse bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

deyutzky 1

31.03.2012, 12:05

si pt mine una

angyb 1

31.03.2012, 12:23

Una vreu si eu

Sim0na 1

02.04.2012, 18:58

Deyutzky, angyb, si ptr voi cate o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si iaurt