Tort cu ciocolata si frisca

de alinaelena in Torturi, 22 Mar 2013 | 2294 vizualizari

 

Initial nu aveam de gand sa postez reteta de aceea nu am facut poze in timp ce l-am preparat. Dupa ce l-am ornat mi-a placut cum a iesit si am zis sa-l pun pe site. M-am inspirat de multe ori din retetele postate pe site si ma inspir in continuare.
Este un desert pt. cei care nu tin post..

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg. zahar
  • 3 lg. ulei
  • esenta de migdale

pt. crema

  • un plic dr.oetker crema pajituri cu trufe si rom
  • 250 ml. lapte
  • 3 lg.zahar
  • sirop
  • 600 ml apa
  • 300 gr. zahar sau dupa guste
  • senta de rom

pt. ornat

  • 500 ml frisca Hulala
  • glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 20 gr.unt
  • 20 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • 1 lingura frisca nebatuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si frisca:

Blatul il pregatim astfel: separam galbenusurile de albusuri; batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul batand incontinuu dupa care punem faina, galbenusurile frecate cu uleiul si un praf de sare si esenta de migdale,amestecand cu o paleta de sus un jos.


Intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt adaugam amestecul si-l introducem in cuptorul preincalzit . Facem testul scobitorii ca sa vedem cand e gata.


Intre timp punem la fiert apa si zaharul pt. sirop.Cand se raceste se adauga esenta de rom.


Crema de trufe si rom o pregatim conform instructiunilor de pe pachet.


Blatul rece se taie in 3 parti, se insiropeaza , se pune crema intre blaturi si se lasa la rece pana a doua zi.Eu l-am facut seara si l-am ornat a doua zi dar daca-l faceti dimineata puteti sa-l ornati dupa-masa.


Glazura de ciocolata se face astfel: se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste, separat intr-un alt vas punem laptele , untul ,frisca nebatuta , zaharul si aducem pana la punctul de fierbere; adaugam peste ciocolata topita mestecand incontinu.


Adaugam glazura pe tort si de jur imprejur ornam cu frisca batuta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

22.03.2013, 22:46

Bine ai venit!

MotanLaOale 1

22.03.2013, 22:48

alinaelena 1

25.03.2013, 17:07

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată