Tort LIMUZINA

de Dea_Dea in Torturi, 16 Aug 2013 | 1432 vizualizari

 

Este un tort facut cu drag pentru Denisa !! Asa a fost comanda :D, asa l-am facut :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 3 linguri nessquik
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA DE UNT:
  • 200 gr unt
  • 150 gr zaar pudra
  • esenta de vanilie
  • PASTA DE ZAHAR:
  • 60 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 50 gr miere
  • 50 gr amidon
  • 50 gr ulei de palmier
  • 600-700 gr zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort LIMUZINA:

Blat :


Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.


Se pune in tava (20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe gratar si se lasa la racit.


Crema:


400 ml lapte , cu zaharul se pun pe foc , cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand clocoteste laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate.Se incorporeaza frisca in crema rece.


Siropul


Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


Crema de unt


Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie.


Pasta de zahar


reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-zahar-43850.html


Mod de asamblare


Blatul se taie in doua pe lungime( o bucata mai mica,una mai mare), iar apoi fiecare bucata in doua parti (adica doua taieturi).


Se insiropeaza fiecare parte de blat si se pune crema. partile de tort se suprapun pentru a forma limuzina.


Se imbraca in crema de unt si se da la frigider 30 min.


Pasta de zahar o intindem pe masa unsa cu ulei de palmier si imbracam tortul.

 

TIPS-URI

1

Pasta de zahar se poate framanta cu o zi inainte , dar trebuie pusa in folie si pusa la frigider.Cand vrem sa o folosim , o scoatem cu 2 ore inainte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort LIMUZINA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

18.08.2013, 20:05

frumos

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:45

alba_zori 1

20.08.2013, 23:27

arata bine de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata