Desert tort cu ciocolata si cirese

de Adele in Torturi, 9 Feb 2022 | 2852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • ✓ 5 ouă.
  • ✓ 80 gr de zahăr.
  • ✓ un praf de copt.
  • ✓ 50 Gr faina alba.
  • ✓ 50 Gr de amidon de porumb.
  • ✓ 2 linguri cu ulei de floarea soarelui.
  • ✓ aroma de vanilie.
  • ✓ un praf de sare.
  • Cremă de ciocolată:
  • ✓ 150 Gr de ciocolata .
  • ✓ 250 Gr brânză mascarpone.
  • ✓ 100 GR lapte condensat.
  • ✓ 100 ml frișcă lichidă.
  • ✓ aroma de vanilie.
  • Cireșe congelate .
  • Sirop cu vanilie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si cirese:

Se incepe cu pregătirea blatului,se mixează albușurile spumă cu sare, separat se mixează gălbenușurile cu zahar și ulei,până se topește și devine spumos cu o consistenta omogenă. Se încorporează faina,p raful de copt, aroma de vanilie. Se încorporează albușurile spumă și se amestecă cu atenție până când compoziția este omogenă. Într-o tavă de copt ( diametru 20) tapetata bine se pune compoziția și se dă la cuptor, preîncălzit,la 180 ° C pentru 25-30 minute ,verificând coptura . Blatul se lasă la răcit,de preferat câteva ore. Blatul rece se taie in trei părți .
Se pregătește crema, ciocolata se topește ,eu personal o topesc in microunde,dar se poate topii și pe baie de aburi. Într-un bol se pune mascarpone și laptele condensat se mixează bine,se adaugă aroma de vanilie și treptat ciocolata,se mixează totul și se lasă la rece.
Cireșele congelate se pun cu zahar și zeama de lămâie pe foc ,până se obține un sos .
Se pregătește andablarea,pe un platou se așează puțină crema ,eu am folosit și un inel de inox pentru a obține uniform totul,se așeză prima parte de blat,se insiropeaza ,un strat de cireșe ,crema și se continuă așa până la terminarea ingredientelor. Tortul se lasă la rece 24 de ore .
După care se scoate inelul de inox ,se îmbracă în crema de ciocolata sau frișcă și se decorează după gustul personal. Eu am folosit dulciuri, sticluțe de alcool și fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache (reteta video)