Tort de cafea

de Sabina in Torturi, 28 Mai 2009 | 2915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame migdale macinate
  • 100 grame unt
  • 150 grame zahar
  • 4 oua
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 1 ceasca de cafea in care am adaugat si cateva patratele de ciocolata si esenta de rom
  • 1 lingurita pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri glazura ciocolata
  • ciocolata pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea:

Macinam migdalele. Batem spuma untul cu zaharul. Separam galbenusurile de albusuri, incorporam galbenusurile in masa de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam 2 linguri de cafeaua. Adaugam ciocolata topita, pesmetul, migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua. Batem spuma albusurile apoi le incorporam usor in compozitie.


Aluatul il punem in forma si l dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Scoatem blatul din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi intepam cu un betigas de lemn si il insiropam cu amestecul de cafea si ciocolata si esenta de rom. Pregatim si cele doua galuzuri de ciocolata conform instructiunilor. Turnam peste tortuletul nostru avand grija sa uniformizam bine, iar la sfarsit ornam cu fulgi de ciocolata (facuti cu instrumentul de curatat legume).


Sursa mea de inspiratie a fost blogul Laurei Sava, unde am gasit aceasta reteta (la care am facut pe ici pe colo mici modificari)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

leoflori 1

13.06.2009, 14:26

cat de bine arata....notez reteta, o fac, il pap si ma apuc de dieta!

adry88 1

20.05.2011, 12:19

vreau si eu o portie

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Vis de Iarna"