Desert tort cu ciocolata si portocale

de mirela0911 in Torturi, 31 Dec 2019 | 663 vizualizari

 

Pentru a intampina trecerea dintre ani cu ceva dulce si bun, am pregatit acest tort cu blat de cacao, crema de ciocolata belgiana si crema de portocale cu mascarpone si orange curd. Este o combinatie mai mult decat delicioasa.
Va doresc un An Nou fericit, cu sanatate si bucurii mii, alaturi de cei dragi! La multi ani!
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Blatul:
  • 6 oua mari
  • un praf de sare
  • 12 lg zahar
  • 9 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt praf de copt
Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar tos
  • coaja rasa de portocale
  • 3 picaturi esenta de portocale
Crema 1:
  • 200 ml smantana pentru frisca Pilos
  • 150 g ciocolata Callebaut 54.5% cacao
  • 1 picatura ulei esential de menta (optional)
  • 100 g frisca batuta
Crema 2:
  • 100 g orange curd
  • 250 g mascarpone
  • 2 pic ulei esential de portocale (optional)
  • 100 g frisca batuta
Pt. decor:
  • frisca batuta
  • 50 g orange curd
  • 1 clementina
  • felii de prtocale bio
  • bomboane rafaello
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si portocale:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri si se amesteca cu o spatula. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca impreuna apoi se cerne. Se adauga peste spuma in 2-3 reprize si se amesteca cu miscari usoare pana se incorporeaza. Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se taie in 3 parti, doar dupa ce s-a racit foarte bine. De preferat sa se pregateasca blatul inainte cu o zi.


Siropul: Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, Se lasa sa dea 2-3 clocote apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de portocale.


Crema 1: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune smantana pentru frisca la incalzit. Se adauga picaturile de ciocolata si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa la racit cel putin 2 ore. Se adauga o picatura de ulei esential de menta si se mixeaza dar nu foarte mult. Se pune frisca batuta si se amesteca cu miscari usoare pentru a obtine o crema pufoasa, aerata. Se pune deoparte.


Crema 2: Mascarponele se mixeaza bine apoi se adauga pe rand cate o lingura din orange curd, crema preparat inainte cu o zi, reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/desert-orange-curd-91943.html ). Se mixeaza pentru a se omogeniza crema. Se pun si picaturile de ulei de portocale si se mai mixeaza putin. La final se amesteca cu frisca batuta, cu miscari usoare pentru a obtine o crema aerata. Se lasa deoparte si se pastreaza cam o lingura de crema separat.


Pe un platou se asaza primul blat. Se stropeste bine cu sirop apoi se unge cu crema de ciocolata. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza apoi se pune crema de mascarpone cu portocale. Se pune al treilea blat insiropat apoi se unge cu frisca pe margini si deasupra.


Pentru ornat am folosit frisca batuta, crema de portocale pastrata si 50 g orange curd din care am facut moatze. Am folosit felii de portocale si clementina pentru decor, bomboane rafaello si crewngute de brad. Dar... se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.


Pofta buna! La multi ani!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 23 cm.

2

Pentru a va usura munca, se poate prepara blatul si orange curd inainte cu o zi.

3

Se pot prepara cremele si fara ulei esential, aceasta varianta fiind optionala.

4

Se poate orna dupa preferinta si imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 29 %
349.99 lei
249.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

oanapl 1

02.01.2020, 20:22

Ce bine arată! Cred că a fost delicios! La mulți ani!

cristeena20 1

03.01.2020, 13:04

Super!!! La multi ani!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:59

Este o combinatie tare reusita! Exact asta am ales si eu pentru revelion! La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta creata

de Lau 9

ieri la 22:49

Spaghete cu creveți aromatizați

ieri la 22:40

Chiftele in sos de branzeturi

de Lau 9

ieri la 22:04

Cornuri a la Luca

ieri la 21:37

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie