Desert tort cu cirese si ciocolata

de Lau in Torturi, 30 Ian 2019 | 1033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 100 g unt moale
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Ganache de ciocolata
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Umplutura de cirese
  • 500 g cirese mari fara samburi
  • 50 g zahar
  • 100 ml licior de cirese
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca
  • cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cirese si ciocolata:

Blat-untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se omogenizeaza.


Separat am mixat albusurile cu zaharul ramas pana ce au devenit o bezea lucioasa, adaugam peste crema de unt, amestecand cu o paleta pana ce se omogenizeaza.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 3 felii.


Crema de ciocolata-topim ciocolata cu untul si 100 ml smantana,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca cateva ore.


Mixam smantana pana ce isi dubleaza volumul,adaugam crema de ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.


Umplutura de cirese-cirese fara samburi cu zaharul si lichiorul punem pe foc pana ce scade zeama de la cirese si se leaga un sirop.Lasam sa se raceasca.


Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam -crema de ciocolata -cirese -repetam pana ce terminam,imbracam tortul cu crema si dam la rece cateva ore.


Decoram dupa plac,eu am ales sa topesc o ciocolata si cateva cirese.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

01.02.2019, 13:00

Delicios!

gaby_gabytza 1

06.02.2019, 07:38

Bun bun 😍😍😍

oanapl 1

09.02.2019, 20:06

Ce multe torturi delicioase ai pregătit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze