Tort cu frisca si fructe

de susu in Torturi, 22 Iun 2012 | 2903 vizualizari

 

un tort usor si racoros

 

INGREDIENTE

  • pandispan de cacao:
  • 1/2 pahar de cacao
  • zeama de lamaie
  • 20 ml apa clocotita
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 300 gr zahar
  • 120 ml ulei de floarea sorelui
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • nuci, stafide optional
  • siropul:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea
  • cognac
  • pandispanul alb:
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • coaja de portocale
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • siropul:
  • sucul de la conserva de ananas sau compot de piersici
  • fructe
  • frisca
  • cremele sunt de la plic
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si fructe:

Pandispanul negru:


1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful de copt.


2) Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca cu telul.


3) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si cand se intareste adaugi 150 gr zahar in reprize mixand mereu.


4) Galbenusurile se bat cu celelalte 150 gr zahar apoi adaugi uleiul treptat.


5) Adaugi apoi cacaoa racita la galbenusuri, amesteci si apoi pui faina treptat la compozitie.


6) Adaugi compozitia de cacao in doua reprize la albus si amesteci usor.


7) Pui compozitia intr-o forma detasabila de 28 cm, bati putin de masa ca sa iasa bulele de aer si dai la cuptor la temperatura medei vreo 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand s-a racit se taie. Partea de jos a blatului va fi cel de sus.


Pandispanul alb:


1) Faina se amesteca cu amidonul si separi abusurile de galbenusuri.


2) Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie si cand se intaresc adaugi treptat 1/2 din cantitatea de zahar si bati in continuare.


3) Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, esenta si mirodeniile.


4) O treime de albusuri le amesteci cu galbenusurile


5) Peste compozitia de mai sus adaugi faina amestecata cu amidonul amesteci usor si pui si restul de albusuri


6) Pentru a creste blatul nu se ung si marginile formei decat fundul.


7) Se da compozitia la cuptor pentru vreo 30-40 de minte


Cremele le-am facut din praf la plic si l-am umplut cu fructe.L-am imbracat in frisca si l-am ornat cu fructe

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

22.06.2012, 23:46

Sim0na 1

23.06.2012, 23:17

Ce frumos este...

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 07:50

Foarte aromat si apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Kilimanjaro