Tort cu frisca si fructe

de susu in Torturi, 22 Iun 2012 | 4478 vizualizari

 

un tort usor si racoros

 

INGREDIENTE

  • pandispan de cacao:
  • 1/2 pahar de cacao
  • zeama de lamaie
  • 20 ml apa clocotita
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 300 gr zahar
  • 120 ml ulei de floarea sorelui
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • nuci, stafide optional
  • siropul:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea
  • cognac
  • pandispanul alb:
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • coaja de portocale
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • siropul:
  • sucul de la conserva de ananas sau compot de piersici
  • fructe
  • frisca
  • cremele sunt de la plic
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si fructe:

Pandispanul negru:


1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful de copt.


2) Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca cu telul.


3) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si cand se intareste adaugi 150 gr zahar in reprize mixand mereu.


4) Galbenusurile se bat cu celelalte 150 gr zahar apoi adaugi uleiul treptat.


5) Adaugi apoi cacaoa racita la galbenusuri, amesteci si apoi pui faina treptat la compozitie.


6) Adaugi compozitia de cacao in doua reprize la albus si amesteci usor.


7) Pui compozitia intr-o forma detasabila de 28 cm, bati putin de masa ca sa iasa bulele de aer si dai la cuptor la temperatura medei vreo 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand s-a racit se taie. Partea de jos a blatului va fi cel de sus.


Pandispanul alb:


1) Faina se amesteca cu amidonul si separi abusurile de galbenusuri.


2) Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie si cand se intaresc adaugi treptat 1/2 din cantitatea de zahar si bati in continuare.


3) Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, esenta si mirodeniile.


4) O treime de albusuri le amesteci cu galbenusurile


5) Peste compozitia de mai sus adaugi faina amestecata cu amidonul amesteci usor si pui si restul de albusuri


6) Pentru a creste blatul nu se ung si marginile formei decat fundul.


7) Se da compozitia la cuptor pentru vreo 30-40 de minte


Cremele le-am facut din praf la plic si l-am umplut cu fructe.L-am imbracat in frisca si l-am ornat cu fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

22.06.2012, 23:46

Sim0na 1

23.06.2012, 23:17

Ce frumos este...

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 07:50

Foarte aromat si apetisant

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas