Desert tort cu crema de afine si branza

de Trifoicupatrufoi in Torturi, 16 Feb 2020 | 336 vizualizari

 

Un tort rafinat pentru iubitorii de afine. O delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt.
  • Crema de afine:
  • 400 gr branza dulce(scoaca),
  • 200 gr zahar pudra,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 2 plicuri gelatina(20 gr),
  • 200 gr afine proaspete sau din compot,
  • 100 ml apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de afine si branza:

Pentru blat separam ouale, albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si galbenusurile si la final praful de copt amestecam cu faina si dat prin sita.


Se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.


Se coace intr-o forma rotunda la 180 grade C, 45 minute. Gelatina se pune in 100 ml apa pentru a se umfla.


Pentru crema blenduim cu mixerul vertical branza, apoi adaugam zaharul.


Cu mixerul batem frisca adaugata cate putin in crema de branza pana isi dubleaza volumul.


Afinele din compot le strecuram si le punem pe foc in 2-3 clocote, le mixam cu mixerul vertical se racesc putin apoi dizolvam gelatina in ele.


Compozitia de afine cu gelatina se raceste si se adauga in crema de branza. Blatul de tort racit se taie in trei si se insiropeaza fiecare blat cu siropul din compot, umplem cu crema de branza (care este roz) si ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de afine si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

RODIMUR 1

17.02.2020, 23:31

dantes 1

18.02.2020, 13:11

Delicios!

Rahela Velicu 1

27.02.2020, 14:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie