Tort de biscuiti, de post

de merisor in Torturi, 15 Dec 2015 | 5411 vizualizari

 

Salamul de biscuiti, sau tortul de biscuiti iese foarte bun si de post, asa ca nu am ezitat si pe loc l-am preparat. :)

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti Petit Beurre
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g rahat multicolor
  • 50 g stafide aurii
  • un praf de sare
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti, de post:

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut.


Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si le amestecam bine.


Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, in functie de cat de dulce dorim tortul, dar trebuie avut in vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci.


Desfacem cacaua in putina apa rece, apoi adaugam si restul de apa trecuta la ingrediente si turnam acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.


Amestecam energic, dar cu mare grija sa nu ne arda vaporii degajati, apoi lasam siropul la foc incet pana cand se topeste zaharul care se solidifica la contactul cu apa.


Ridicam siropul de pe foc, adaugam in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il turnam fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul.


Tapetam o forma de chec cu folie, intindem compozitia in ea si o presam bine.


Dam forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi putem rasturna tortul pe platou si il putem orna cu nuca de cocos sau cacao.


Sa va fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

merisor 1

20.12.2015, 07:07

Multumesc, Irina! Eu am incercat sa nu-l fac prea dulce, dar cred ca merge cu mai mult zahar caramelizat.

mena29 1

20.12.2015, 07:57

Ce mi-ar mai placea acum langa cafea sa pap o feliuta din tortul tau

ancutsa 1

25.03.2017, 12:29

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti