Desert tort cu crema de capsuni

de Ancutsa in Torturi, 3 Mai 2019 | 466 vizualizari

 

Pentru că Sf. Gheorghe s-a sărbătorit anul acesta în cea de-a doua zi de Paște, am pregătit pentru nepoțelul meu un tort cu pandișpan pufos, cremă de căpșuni, un strat de pișcoturi, frișcă și bombonele de zahăr.
„Retete pentru mese in familie”

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandișpan:
  • 5 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 300 ml apă,
  • 1 linguriță rasă cafea,
  • Pentru crema de căpșuni:
  • 100 g dulceață de căpșuni de casă,
  • 2 linguri apă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 50 g ciocolata alba,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă lichidă Meggle,
  • 14 pișcoturi,
  • Litere de ciocolată,
  • Fluturași Dr. Oetker,
  • Ornamente pentru prăjituri Magia Nopții Dr. Oetker,
  • Ornamente pentru prăjituri Lumea Unicornilor Dr. Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de capsuni:


Blatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare, zahărul și zahărul Bourbon. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Se toarnă într-o tavă de copt pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, 20 de minute, la foc mediu. Se dau la blender, să se obțină o pastă groasă, uniformă și se lasă la răcit.


Pentru însiropat: se prepară o cafea mai slabă. Se lasă la răcit.


Crema: se desface gemul în puțină apă, pe foc mic, se lasă să fiarbă, până scade un pic (cam 5 minute). Se lasă la răcit, apoi se toarnă peste crema mascarpone, se adaugă zahărul Bourbon și ciocolata albă topită și răcită, pentru o aromă delicată și se amestecă aprox un minut, cu mixerul.


Montare și decor: se însiropează delicat blatul. Se decupază marginile, dacă vă deranjează, pentru un aspect uniform. Se întinde, cu o spatulă, crema de căpșuni. Se adaugă pișcoturile trecute rapid prin cafea, cât să se însiropeze, dar să nu se înmoaie prea tare. Se bate frișca lichidă, până devine consistentă, dar mai moale, nu vârtoasă. Se îmbracă tortul, se ornează cu frișca rămasă. Se decorează cu litere de ciocolată și cu bombonele de zahăr.



Porții: 16


Timp de gătire: 20 min


Timp de pregătire: 1h 40 min



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-iorgo-2019.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

07.05.2019, 15:46

Licurici

dantes 1

08.05.2019, 11:00

Delicios!

Ancutsa 1

09.05.2019, 10:49

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată