Tort zebra cu branza si capsuni

de Corinuta in Torturi, 25 Mai 2011 | 4061 vizualizari

 

Pentru Ruxy si Mirela. La multi ani fete dragi! Va dedic acest tortulet care e senzational, asa ca voi! Va pup!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 300 g faina
  • 50 g zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 125 g margarina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ptr umplutura:
  • 750 g branza
  • 125 g margarina
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 300 g capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort zebra cu branza si capsuni:

Se bate bine cu mixerul oul cu zaharul ptr blat, pana se topeste zaharul. Se se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine. Se pune intr-o tava de tort de 26 cm diametru unsa cu unt si se intinde cu mana. Se spala si se sterg capsunile si se aseaza pe margine. Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade.


Branza se mixeaza bine cu margarina ptr crema, cu un mixer vertical. Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, apoi se adauga la branza impreuna cu praful de budinca. Se pune deoparte o patrime din crema care se mixeaza cu cacao.


Se toarna in mijlocul blatului, alternativ, doua polonice din umplutura de culoare deschisa si 2-3 linguri din umplutura cu cacao. Nu trebuie intinsa crema, se va aseza singura, trebuie doar sa turnati pe mijloc. Se da la cuptor pentru o ora, apoi se lasa acolo pana se raceste, astfel nu se va crapa branza deasupra.


Inainte de servire se tine 2-3 ore la frigider. Se pudreaza cu zahar si se serveste.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort zebra cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Corinuta 1

28.05.2011, 16:14

multumesc!

Angelina_Elena 1

16.08.2012, 17:20

Divin!

Aurelia 07_07 1

09.06.2017, 13:51

Super !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu capsuni si piersici