Tort zebra cu branza si capsuni

de Corinuta in Torturi, 25 Mai 2011 | 3672 vizualizari

 

Pentru Ruxy si Mirela. La multi ani fete dragi! Va dedic acest tortulet care e senzational, asa ca voi! Va pup!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 300 g faina
  • 50 g zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 125 g margarina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ptr umplutura:
  • 750 g branza
  • 125 g margarina
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 300 g capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort zebra cu branza si capsuni:

Se bate bine cu mixerul oul cu zaharul ptr blat, pana se topeste zaharul. Se se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine. Se pune intr-o tava de tort de 26 cm diametru unsa cu unt si se intinde cu mana. Se spala si se sterg capsunile si se aseaza pe margine. Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade.

Branza se mixeaza bine cu margarina ptr crema, cu un mixer vertical. Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, apoi se adauga la branza impreuna cu praful de budinca. Se pune deoparte o patrime din crema care se mixeaza cu cacao.

Se toarna in mijlocul blatului, alternativ, doua polonice din umplutura de culoare deschisa si 2-3 linguri din umplutura cu cacao. Nu trebuie intinsa crema, se va aseza singura, trebuie doar sa turnati pe mijloc. Se da la cuptor pentru o ora, apoi se lasa acolo pana se raceste, astfel nu se va crapa branza deasupra.

Inainte de servire se tine 2-3 ore la frigider. Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort zebra cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort zebra cu branza si capsuni-0
Tort zebra cu branza si capsuni-1
Tort zebra cu branza si capsuni-2
Tort zebra cu branza si capsuni-3
Tort zebra cu branza si capsuni-4
Tort zebra cu branza si capsuni-5
Tort zebra cu branza si capsuni-6
Tort zebra cu branza si capsuni-7

COMENTARII (69)

mamaieelena

mamaieelena 1

27.05.2011, 07:14

frumos

Corinuta

Corinuta 1

28.05.2011, 16:14

multumesc!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

16.08.2012, 17:20

Divin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53