Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

de mirela0911 in Torturi, 18 Iul 2021 | 2822 vizualizari

 

De ziua Larissei am pregatit un tort asa cum si l-a dorit, neaparat sa aiba ciocolata si fructe cat de multe si diverse. A iesit un tort delicios!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 16 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3 lg ulei
  • 13 lg faina alba
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 250 g mascarpone
  • fructe: cirese si zmeura

Crema de capsuni:

  • 350 g capsuni
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • 250 g mascarpone
  • fructe: capsuni si banane

Pt. ornat:

  • 500 ml smantana pt frisca
  • 3 lg zahar pudra
  • colorant gel rosu
  • fructe
  • mai avem nevoie si de sirop pt insiropat (apa+zahar+aroma preferata)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize. Se toarna compozitia in tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se taie in 3 parti.

Crema de ciocolata: Se topeste ciocolata in 200 ml smantana pentru frisca. Se amesteca bine pt omogenizare. Se da la rece pentru 2 ore. Dupa ce s-a racit, se mixeaza pana se obtine o crema densa.

Separat, se mixeaza mascarponele cu 100 ml smantana. Se adauga cate putin din crema de ciocolata si se amesteca. Se da la rece pana in momentul asamblarii tortului.

Crema de capsuni: Se spala capsunile, se curata si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierb 5 minute, pana incep sa se inmoaie fructele si sa isi lase sirop. Se da deoparte, se lasa usor sa se raceasca apoi se dau prin blender pana se obtine un piure.

Gelatina se pune la hidratat impreuna cu apa. Dupa ce s-a hidratat, se pune peste piureul caldut si se amesteca energic pana se dizolva complet granulele de gelatina. Se mixeaza mascarponele. Se adauga cate putin din piureul de capsuni bine racit. Se da la rece pana in momentul folosirii.

Se prepara un sirop din apa, zahar si aroma preferata. Eu am pus coaja rasa de lamaie. 

Asamblare tort: Pe un platou se pune primul blat. Se insiropeaza. Se unge cu crema de ciocolata. Deasupra se asaza fructe: cirese si zmeura. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune crema de capsuni. Deasupra se pun capsuni si banane feliate. Se asaza ultimul blat insiropat. Se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana devine mai consistenta. O parte din frisca se amesteca cu gel colorant pentru ornat. 

Se imbraca tortul in frisca, se orneaza cu frisca colorata dupa imaginatie, se asaza deasupra fructe si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

De preferat este ca blatul sa fie facut inainte cu o zi.

2

Cantitatea de zahar difera in functie de preferinte si gusturi. Daca vi se pare prea putin, puteti adauga zahar mai mult.

3

Se orneaza in functie de imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

19.07.2021, 22:31

Wow, pai nici nu se putea un altfel de tort pentru printesica

RODIMUR 1

19.07.2021, 22:53

La mulți ani!

Panacris 1

21.07.2021, 15:46

La mulți ani Larisa! Tortul delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Masina cu ciocolata