Desert tort cu crema de clementine si cappucino

de Rocsi in Torturi, 4 Ian 2019 | 3336 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"
Luna decembrie a fost luna in care am facut cele mai multe torturi. Cam toate au fost daruite, doar cel de Revelion l-am pregatit pentru noi. Unul din ele a fost aceasta, care mi-a placut tare mult cum mi-a iesit. A fost o combinatie de blaturi cu ciocolata, o crema de clementine si o crema de cappucino cu aroma de amaretto. Cand nu stiti ce tort sa mai pregatiti, poate il incercati pe acesta

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 70 gr ciocolata neagra
    • 50 gr unt
    • 1 lingura cacao
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite rom
    • un praf de sare
    Pentru crema de clementine:
    • 200 ml suc proaspat de clementine
    • 3 linguri zahar
    • 1 ou
    • 1 lingura plina amidon
    • 300 gr mascarpone
    • 1 lingurita vanilie
    • 2 lingurite esenta de portocale
    Crema de cappucino:
    • 200 gr mascarpone
    • 250 ml frisca lichida
    • 3 linguri nutella
    • 1 plic cappucino
    • 1 lingura condiment amaretto (eu am gasit in Lidl, de la Deluxe)
    In plus:
    • 200 gr smantana de tara
    • 150 ml frisca lichida
    • 2 linguri zahar pudra
    • decoratiuni din pasta de zahar
    • fulgi de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de clementine si cappucino:

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati amestecul de ciocolata cu unt. Adaugati esenta de rom, cacaoa si la final faina cernuta. Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 23 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru circa 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi.

Crema de clementine: Intr-o cratita amestecati oul cu zaharul, cu un tel. Adaugati amidonul, sucul de clementine si amestecati pana amidonul este complet dizolvat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic, invartiti continuu cu telul, pana crema se ingroasa ca o budinca. O dati deoparte cand este gata, o acoperiti cu folie si o dati la rece. Crema de clementine rece, o amestecati cu mascarponele rece, vanilia, esenta de portocale si le mixati bine. O sa obtineti o crema spumoasa.

Crema de cappucino: Mascarponele il mixati cu nutella, cappucino si condimentul amaretto. Frisca lichida rece, o mixati separat pana devine spuma, apoi o adaugati in crema de mai sus si amestecati totul cu o paleta. Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Daca doriti puteti insiropa blaturile, desi nu prea este nevoie. Turnati crema de clementine, o nivelati, puneti alta foaie de blat, crema de cappucino, o nivelati, apoi ultima foaie de blat. Acoperiti tortul, il dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul pudra, le mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul detasabil. Imbracati tortul in frisca, faceti si cateva floricele cu un pos. Din pasta de zahar, eu am ales sa fac o funda si cateva floricele verzi de iarna. Deasupra presarati fulgi de ciocolata rece. Il mai dati la rece circa o ora, apoi poate fi taiat si servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de clementine si cappucino" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni