Blat de tort cu cacao

de simonacallas in Torturi, 18 Apr 2014 | 9946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 12 linguri zahăr tos
  • 7 linguri făină
  • 3 linguri cu vârf cacao neagră
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lămâie potrivită
  • esenţă/extract de portocale (opţional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort cu cacao:

Făina o cernem împreună cu cacao şi praful de copt (foto 1). La ouă, separăm albuşurile de gălbenuşuri. Lămâia o dăm pe răzătoare şi stoarcem sucul. Pornim cuptorul la 180 de grade.


Gălbenuşurile, cu 4 linguri din zahăr, coaja de lămâie şi esenţa de portocală le punem într-un bol (foto 2), şi le mixăm până obţinem o cremă (foto 3).


Albuşurile le mixăm cu un praf de sare (foto 4) până când fac spumă (foto 5), după care adăugăm, pe rând, câte o lingră din restul de zahăr şi o lingură de suc de lămâie, până când se formează o bezea care stă băţ (foto :) ) în această bezea încorporăm alternativ câte puţin din crema de gălbenuşuri (foto 6) şi din amestecul uscat (făina, praful de copt şi cacao, foto 7), amestecând cu spatula uşor, prin răsturnare, pentru a nu ieşi aerul din bezea. Ne înarmăm cu multă răbdare şi amestecăm înceeet, să nu se sperie, că altminteri se lasă şi nu ne mai iese blatul cum trebuie. Continuăm astfel până când încorporăm toată crema de gălbenuşuri(foto 8) şi tot amestecul uscat (foto 9). Compoziţia noastră trebuie să fie aerată, spumoasă, („nice anf fluffy” cum ar zice englezu’) şi să curgă lent, ca o lavă.


Punem compoziţia în tava de copt unsă în prealabil cu unt şi tapetată la bază cu hârtie de copt (nu e nevoie să punem şi pe margini hrtie de copt, e suficient dacă le ungem cu unt) (foto 10). Eu am ales un vas rotund cu diametrul de 20 cm. Introducem la cuptorul încins în prealabil, cu focul moderat, timp de circa 40 minute. Este indicat să nu deschidem uşa cuptorului cât timp mijlocul aluatului e moale şi prezintă o adâncitură.


Verificăm cu scobitoarea dacă e copt (foto 11). Închidem flacăra cuptorului şi lăsăm blatul să se răcească în tavă, în cuptor, cu uşa întredeschisă. Apoi îl scoatem din tavă şi îl punem pe un grătar (foto 12). După ce s-a răcorit bine, îl putem tăia în felii orizontale (foto 13-15). Apoi îl asamblăm cu orice cremă ne pofteşte imima :)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

simona72 1

19.04.2014, 17:22

simonacallas 1

19.04.2014, 20:38

Simona

theodorafemme 1

21.04.2014, 13:32

Bun, Bun.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere intregi