Tort cu 3 feluri de ciocolata

de Constelatialeu in Torturi, 5 Dec 2014 | 1895 vizualizari

 

Tortul asta il dedic surorii mele Nico , tatalui meu Nicolae si tuturor sarbatoritilor zilei de maine,6 Decembrie.......
Cu tortul asta mi-am exersat rabdarea,pe care nu prea o am.......am inceput pe la 6 dimineata si ''voila'' la ora 13 e gata.....doar de pozat,ca de mancat maine,spre dezamagirea leusorului meu.Pentru tortul asta si-a exprimat dorinta balanta mea Vali,sper sa-i satisfac papilele....sau altceva,dupa caz......hai ca am luat-o pe aratura si uit ce-i important...sa scriu reteta......
PS.Ca era sa uit,m-am inspirat de la ''La Ancuta'' care o sa ne faca o nepotica...bucatarasii stiu ce zic......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic creme Ole ciocolata neagra si portocale
  • Crema 1
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 ml smantana cu 40 % grasime
  • 4 foi de gelatina
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata alba Schobetten
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 50 ml smantana cu 40 % grasime
  • 4 foi gelatina
  • Crema 3
  • 200 g ciocolata cu lapte Schobetten
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 4 foi gelatina
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amara
  • 100 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 15 g unt
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de ciocolata:

Blat :


Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam compozitia in forma,nivelam si bagam forma la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca pana pregatim cremele.


Crema 1 : Crema de ciocolata amara.Pentru ca e amara,am mai indulcit-o cu un pic de zahar.Asa ne place noua mai dulce,ca de aia e dulcegarie si acum sa las vorbaria si sa spun cum am facut crema.


Am maruntit ciocolata,am pus-o intr-o craticioara cu fundul mai gros,am adaugat zaharul farin,50 g smantana grasa si 100 ml frisca lichida.Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece.Am pus cratita pe foc si am inceput sa amestec temeinic pana s-a topit ciocolata,fara a lasa sa fiarba.Am tras cratita de pe foc,am stors bine foile de gelatina si le-am incorporat in ciocolata.Am dat cratita la frigider pentru aproximativ 40-45 min.Dupa ce s-a racit am mixat restul de frisca lichida,200 ml,am obtinut o frisca ferma,pe care am incorporat-o in ciocolata,mixand energic.


Apoi am pregatit forma in care am copt blatul,adica am imbracat-o cu folie alimentara si am asezat crema in ea,niveland bine,am dat forma la frigider.


Crema 2,crema de ciocolata alba, o pregatim in acelasi mod ca si crema 1,apoi o punem deasupra cremei 1.


Crema 3,crema de ciocolata cu lapte,o pregatim in acelasi mod ca pe primele doua si apoi o punem in forma. Cand am pus ultima crema ,asezam si blatul,presand usor sa se faca priza intre el si crema,dam forma la frigider pentru cca 2 ore.


Glazura : Maruntim ciocolata,adaugam frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata,nu lasam sa fiarba.Lasam cca 10 min sa se racoreasca si apoi adaugam untul.Mai lasam cca 20 min inainte sa glazuram tortul.


Dupa ce s-au intarit cremele,asezam deasupra farfuria de tort si cu o miscare ferma intoarcem tortul,scoatem forma si folia si glazuram,turnand glazura din mijloc,lasand-o sa curga pe margini,apoi ornam cum ne trece prin cap,jucandu-ne cu pasta de zahar.


 

TIPS-URI

1

Acest tort se face stand pe bucataras si hlizindu-te trece timpul de asteptare foarte repede...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Constelatialeu 1

06.12.2014, 09:01

Moku` eu am facut mosul,nu e nimic complicat.....

Constelatialeu 1

06.12.2014, 09:13

Multumesc,Rocsi !

mirela0911 1

07.12.2014, 16:58

Un tort tare bun ai facut Cleme!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone,zmeura si blat umed