Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Retete de vara: Un tort racoritor chiar daca este cu ciocolata
Pentru inceput am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu 100 gr. de zahar pana s-au albit si si-au dublat compozitia. Albusurile le-am batut spuma dupa care am adaugat restul de zahar, mixand pana s-a facut o spuma tare. Am adaugat apoi treptat galbenusurile la albusuri, amestecand incet cu o spatula de jos in sus, iar la final faina, la fel, amestecand incet cu spatula de jos in sus ca sa ramana pufos aluatul.
Am pus compozitia intr-o forma rotunda de tort pe care am tapetat-o cu unt si faina. Am lasat la cuptor pana ce blatul a inceput sa se desprinda de marginile tavii, circa 30-40 de minute. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.
Este de preferat ca blatul sa se taie si sa se umple dupa ce s-a odihnit 8 ore ca sa se taie frumos.
Crema am facut-o asa:
Am mixat smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pana s-a intarit.
Am topit ciocolata pe baine marie, am lasat-o sa se raceasca atat cat sa nu se intareasca la loc si am adaugat-o la frisca. Am dat crema la frigider pentru 30 de minute.
Am pregatit apoi siropul dintr-o cana cu apa, 3-4 linguri de zahar si o esenta de rom pe care le-am dat putin in clocot.
Am taiat blatul in doua foi. Am insiropat prima foaie si am uns-o cu crema avand grija sa pastrez si pentru ornat. Am pus cateva afine, apoi am asezat a doua foaie si am insiropat-o si pe ea. Am dat putin tortul la frigider si am pregatit glazura.
Intr-o craticioara am pus 50 gr. de ciocolata neagra si 50 de ml de smantana pentru frisca si am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata.
Am scos tortul din frigider si l-am uns cu glazura dar doar pe partea de deasupra. Apoi am facut niste moturi cu crema pe partile laterale ale tortului si am decorat cu trandafiri albastri cu frunzulite.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult