Negresa cu sos de caramel

de VanessaAli in Bucataras in oras, 1 Iul 2015 | 3021 vizualizari

 

Am stat mult sa caut o reteta de negresa ciocolatoasa si pana la urma,ca de obicei,mi-am facut eu propria varianta din mai multe. Dar desigur ca o negresa simpla ar fi prea banala, asa ca m-am inspirat si din retetele in engleza si am adaugat un plus acestei prajituri.
Este un blat ciocolatos, acoperit cu marshmallows topite si cu un sos de caramel delicios pe deasupra. O combinatie perfecta!

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu sos de caramel :

Topim ciocolata rupta in bucatele la bain-marie dupa care adaugam, peste, untul taiat in bucatele si zaharul.Amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza untul si se topeste zaharul umpic,dupa care luam de pe abur si lasam deoparte.

Intr-un castron incapator spargem cele 5 oua si turnam peste ele esentele amestecand cu o furculita ca la omleta.Turnam amestecul ciocolatos (nu conteaza ca e cald) peste oua si omogenizam.

Adaugam iaurtul si laptele treptat, amestecand in continuare cu lingura de lemn pana se incorporeaza.Punem 3 linguri de faina,amestecand , dupa care adaugam praful de copt stins cu otet. Mai punem faina,treptat, pana cand compozitia devine ca de chec.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si presarata cu putina faina) turnam aluatul si il dam la cuptor pentru 25-30 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea) la foc moderat.

Cand pare aproape gata scoatem tava ,oprim cuptorul,si presaram marshmallows pe deasupra, avand grija sa acoperim toata suprafata. Mai punem la cuptorul stins, dar incalzit,tava si asteptam 5-10 minute pana cand marshmallows-urile se topesc si devin foarte putin maronii.Scoatem tava,asteptam sa se raceasca putin, dupa care cu ajutorul hartiei de copt o scoatem pe o tava intinsa(daca ati folosit hartie; daca nu, o lasati in tava).Dezlipim hartia de copt de pe margini cu ajutorul unui cutit bagat in apa ca sa nu se lipeasca de marshmallows-uri (daca nu ati folosit hartie cu un cutit, tot asa, mergem pe peretii tavel in care ati lasat blatul).

Preparam sosul de caramel dupa reteta din link si punem 2/3 din el peste prajitura.Restul de sos il puteti pune intr-un borcan sau puteti sa-l mancati cu biscuiti :))

Acum ar trebui sa o lasati sa se raceasca complet. Ar trebui, dar puteti probabil si sa gustati/mancati. :))

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu sos de caramel " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa