Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

de oanapl in Torturi, 30 Mar 2017 | 1724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  •  crema:
  • 1 borcan gem de caise
  • 1 borcan compot de caise
  • 300 g frisca lichida
  • 400 g iaurt cu gust de caise
  • zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  •  jeleu:
  • 300 ml compot de caise
  • 1 plic de gelatina
  • ornat:
  • 200 g frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise:

Pentru blat, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu un strop de ulei si tapetezi cu faina, o forma cu margine detasabila, torni aluatul si dai la copt cca. 25-30 de minute. Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri, egale ca grosime.


Hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.


Scoti samburii caiselor, le cureti de pielita, apoi le mixezi.

Pentru crema, amesteci iaurtul cu caisele mixate si gelatina, iar in final adaugi frisca batuta. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.


Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul disc din blat (in interiorul inelului), insiropezi cu compot de caise, ungi cu gem de caise, torni jumatate din crema de iaurt, apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.

Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot, pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus. Dupa ce s-a racit putin, adaugi peste compotul ramas, amesteci usor si apoi torni usor peste crema de iaurt. Introduci tortul in frigider, pentru o ora.


Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.


Decorezi marginile tortului cu frisca batuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

31.03.2017, 15:37

Tare frumos si gustos!

oanapl 1

31.03.2017, 16:38

Da, a fost delicios! Va multumesc de aprecieri!

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere