Tort aniversare Catelus alb

de Doralinda in Torturi, 14 Oct 2012 | 4633 vizualizari

 

In vara aceasta am mai adaugat un membru la familie, si anume un catelus bichon maltez, cadou ptr fetita cea mare care a fost premianta, si cum a fost si ziua ei, mi-a cerut sa ii fac un tortulet in forma de catel! Bineinteles ca pentru prima oara mi-a luat ceva timp sa il desenez pe o hartie si apoi sa vad cum sa il fac! Nu a iesit un tortulet, ci mai degraba un tort atat de mare incat nu aveam tava sa il pun, dar a fost NEMAIPOMENIT!
Sa fiu sincera, anul trecut am inceput sa fac eu toate dulciurile in casa, vazand cate E-uri exista in tot ce mancam din comert! O sa incerc sa pun mai multe retete de dulciuri, la noi se mananca zilnic!

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 6 oua
  • 340 grame zahar
  • 160 grame faina care are deja praful de copt
  • 25 grame cacao
Pentru CREMA:
  • 600 grame frisca
  • 150 grame ciocolata pentru topit
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • 240 ml lapte amestecat cu 2 linguri coniac
Pentru Ornament
  • fulgi de nuca de cocos
  • ciocolata ptr ornat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversare Catelus alb:

Batem ouale cu zaharul si putina sare pana se omogenizeaza si au o culoare ca de lamaie. Amestecam faina cu cacao si adaugam in compozitie cate putin, amestecand incet cu o lingura ca sa nu se dezumfle ouale! Compozitia trebuie sa fie moale si pufoasa! Punem jumatate din compozitie intr-o tava de cca 22cm diametru, si cealalta jumatate de compozitie intr-o tava patrata de 22*22, tavi in care au fost adaugate hartii ptr copt unse cu ulei. Lasam in cuptorul deja incalzit la 180C pentru cca 30 min ( bineinteles, depinde de cuptorul fiecaruia!)


cand scoatem blaturile din cuptor ,le rasturnam pe o foaie de aluminiu tapetata cu zahar pudra si tragem incet hartia de copt.


Topim ciocolata la foc mic,adaugand coniacul si galbenusurile si frecam pana se omogenizeaza bine. Amestecam aceasta crema care trebuie sa fie rece, cu jumatate din frisca.


Decupam blaturile, apoi le taiem la mijloc in doua parti pe orizontala, asezam in tava partea de jos a blatului in forma de catel, si udam cu o lingura,jumatatea din laptele cu coniac, adaugand apoi compozitia de crema, dar pastrand deoparte putina, pentru urechea si codita catelului.Asezam deasupra restul de blat, udat cu restul de lapte cu coniac si punem frisca peste tot, exceptie urechea si codita pe care vom pune crema de ciocolata.


Partea alba a tortului acoperim cu nuca de cocos, si restul cu bucatele de ciocolata ptr ornat.


Colierul e facut cu tubulet de zahar de ornat din comert.


Cu putina ciocolata desenati piciorul ,iar pentru ochi, puneti doua bomboane de ciocolata.


La Multi Ani!

 

TIPS-URI

1

Acest tort il poate servi si cineva care nu vrea prea multe calorii, pentru ca nu contine unt sau alte grasimi,in afara de ciocolata! Eu il fac foarte des pentru desert, bineinteles nu in forma de catel!

2

E indicat sa il faceti cu o zi inainte de aniversare, ptr a sta o noapte in frigider, se va taia mult mai usor si crema va fi mai dura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversare Catelus alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Doralinda 1

02.12.2012, 22:43

Mihaela, mi-a luat nu stiu cate ore, dar a meritat!

-Miti- 1

10.02.2013, 22:22

Ce reusit e! Acum ca am vazut ca fetita ta are catelus,ar mea sigur s-ar bucura la un tort cu testoasa,ca ea asta are. Bravo!

Doralinda 1

10.02.2013, 22:44

Model de testoasa nu am, dar nu cred ca e greu! Sau da?!avem catelus de anul trecut! O nebunie prin casa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata