Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale

de Geanina87 in Torturi, 23 Apr 2017 | 393 vizualizari

 

Delicii de Paste Reteta am gasit-o pe https://bunataticulinare.wordpress.com/tag/blat/ 
Si pt.ca anul acesta Pastele a picat exact de ziua mea si a mamei mele, am hotarat sa fac un tort mai special, cu ingrediente mai de calitate si va spun, cu mana pe inima, ca a meritat si ca a fost demn de Marele Eveniment ( AM SCHIMBAT PREFIXUL!) :) Invitatii au zis ca e cel mai bun tort de pana acum...va recomand sa-l incercati si nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 250 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g ciocolata de min.80% cacao
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida

Crema de mascarpone si krantz de migdale:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • 160 g migdale prajite
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida

Sirop caramelizat:

  • 10 linguri de zahar
  • 600 ml apa

Decor: dupa pricepere (Eu am folosit krantz de migdale, frisca lichida, ciocolata rasa, oua mici de ciocolata si o sampanie mica pe care am infoliat-o pe jumatate si am introdus-o in tort)

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale:

Incepem cu blatul care trebuie pregatit cu o zi inainte. Separam ouale. Albusurile si praful de sare se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi, treptat, jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine compozitia lucioasa. Galbenusurile se mixeaza si ele cu zaharul ramas pana isi tripleaza volumul si le adaugam in fir subtire peste albusuri, amestecand usor de jos in sus. Faina impreuna cu praful de copt si cacaua se cern, putin cate putin, peste compozitia de oua si amestecam tot cu grija, pana se incorporeaza toata faina.Turnam totul intr-o tava de 28 cm, tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit, 180 grade C, pt 35-40 min. Nu uitam de testul cu scobitoarea. Cand e gata, oprim cuptorul si-l lasam sa se racoreasca in cuptor, cu usa intredeschisa, apoi il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca de tot, pe un gratar.


Pentru crema de ciocolata : Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana devin ca o crema, iar peste se adauga laptele, amestecand usor. Punem si ciocolata rupta in bucati si punem totul pe baie de aburi, amestecand continuu, pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema. Lasam la racit. Mixam mascarponele, adaugand cate o lingura din crema de ciocolata racita complet. La sfarsit, unim cu frisca mixata si omogenizam cu ajutorul unei linguri.


Crema de mascarpone cu krantz de migdale: Caramelizam zaharul si adaugam migdalele amestecand bine. Le scoatem si le intindem asa cum putem, pe o hartie de copt. Dupa ce s-au racit, le dam la robot mai grosier. Oprim putin krantz pt. decor. Mixam mascarponele, apoi adaugam krantzul de migdale si zaharul pudra. Amestecam bine si adaugam lingura cu lingura din frisca mixata.


Sirop: Se caramelizeaza zaharul peste care se adauga apa! Atentie la aburi!


Asamblare: Taiem blatul in trei parti egale: Blat insiropat, 3/4 din crema alba, blat insiropat,3/4 crema neagra, blat insiropat, iar deasupra se pun cremele ramase (1/4 crema neagra+ 1/4 crema alba). Se orneaza dupa pricepere.


 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

24.04.2017, 20:35

Super, super delicios! Imi place mult!

ancutsa 1

25.04.2017, 20:30

Foarte frumos! La multi ani si multe bucurii!

Geanina87 1

26.04.2017, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars