Tort egiptean

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 7 Feb 2010 | 10671 vizualizari

 

Este un tort delicios!reteta este preluata de pe blogul Amaliei

 

INGREDIENTE

  •  Foile:
  • Pentru o foaie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingura de faina
  • 40 g alune macinate ( daca nu aveti inlocuiti cu nuci)

  • Pentru crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri faina sau amidon ( eu am pus amidon)
  • 170 g unt nesarat
  • esenta de vanilie

 

  • Pentru crema 2:
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g alune zdrobite bucati mai mari ( eu am pus nuca)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foile:


batem albusurile spuma,apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste.Nucile le amestecam cu faina si le adaugam la compozitia de albus,amestecand usor cu o lingura.Impartim compozitia in 3 parti egale.Decupam o hartie de copt dupa forma de tort si o punem pe baza de la forma rotunda cu peretii detasabili.Punem copozitia pe hartie si o intindem uniform.Dam tava la cuptor aprox 25 min la foc mic.Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 foi.dupa ce scoateti tava lasati foaiea pe hartie sa se raceasca si apoi desprindeti.Daca nu aveti hartie de copt ungeti bine tava cu grasime


Crema 1:


mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc,apoi adaugam cele 2 linguri de amidon si mixam in continuare.La compozitie punem si laptele si omogenizam.Punem totul intr-o cratita la foc mic amestecan incontnuu(insistand pe fundul oalei sa nu se prinda) pana se ingroasa ca o budinca.Se opreste focul si se lasa la racit.Untul se mixeaza putin intr-un castron si se adauga cate o lingura din crema racita;picuram esenta de vanilie si se da la rece pana la asamblare.


Pentru a 2-a crema:


Topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim ( punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul).Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.

Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.Deasupra am ras ciocolata si am presarat nuca macinata.


Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Taiem cu un cutit bine ascutit


Este absolut delicios!Multumesc Amalia




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (16)

danaamih 1

14.02.2010, 08:06

Super ! Nu este foarte greu si cred ca-l fac pana-mi vin musafirii. Multumesc !

Pasiune pentru bucatarie 1

14.02.2010, 12:29

este ff bun!fac si eu unul cu nuca,dar altfel azi!pwp

adry88 1

07.07.2011, 11:10

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca