Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe

de alice_ciobanu in Torturi, 19 Mar 2012 | 5675 vizualizari

 

Luna Martie e intotdeauna o luna bogata in sarbatoriti. pe langa minunatele zile de 1 si 8 Martie, noi mai avem de sarbatorit un prieten drag (pup John) si cativa membri ai familiei. Adica un bunic (anul asta a facut 82 de ani, pe 10 martie, te iubim Titi), o matusa mai de departe (pup Carmen, pe 11 martie) si apoi urmeaza pleiada celor mai de soi :)) adica tata (pe 15 martie), Miruna (pe 16 martie) si je (pe 17 martie). Cool, nu? :))
Si ca de fiecare data se lasa cu chefuri de trei zile si trei nopti, de mese copioase si torturi ciocolatoase. Si cum nici anul asta nu putea lipsi din programul festiv un delicios tort ciocolatos.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata rasa
  • esenta de rom
  • pentru crema 1:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • esenta de rom
  • pentru crema 2:
  • 200 ml frisca 
  • 200 gr ciocolata alba (cu cocos am pus eu)
  • pentru insiropat:
  • 400 ml apa
  • 6 linguri miere de albine
  • 1 lingura de nes 
  • 50 ml whiskey
  • pentru glazura:
  • 200 ml frisca 
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • pentru decor
  • frunze de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe:

Blat


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma impreuna cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile le mixam cu 3 linguri de zahar si esenta de rom, pana ce isi dubleaza volumul si devine ca o crema. Amestecam apoi spuma de albusuri peste crema de galbenusuri, incet si cu grija. Peste adaugam faina amestecata cu cacaua si cernuta si ciocolata rasa. Amestecam cu grija, de sus in jos, lejer si ritmic, pana se incorporeaza toata. Turnam apoi compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, cu inel, tapetata cu hartie de copt si dam totul la cuptor la foc moderat pana se coace complet. Faceti testul cu scobitoarea: daca aceasta iese curata inseamna ca blatul e gata. Lasam la racit si cand e rece taiem blatul in trei parti.


Crema 1:


Rupeti ciocolata in bucati mici si impreuna cu frisca lichida puneti pe foc mic pana ce se dizolva complet. Amestecati continuu pana se ingroasa. Apoi luati de pe foc si lasati la rece cateva ore bune. Dupa care mixati puternic si apoi iar lasati la rece. Aromatizati cu esenta de rom


Crema 2:


Urmati acelasi procedeu ca la crema nr. 1, doar ca folositi ciocolata alba. Eu am folosit ciocolata alba cu cocos, astfel incat nu am mai folosit apoi pentru aromatizare esenta de vanilie, dupa cum era reteta originala.


Sirop:


Amestecati apa cu mierea si fierbeti usor. Adaugati apoi nesul si dati la rece. Inainte de a folosi siropul pentru insiropat blaturile aromatizati-l cu cei 50 ml de whiskey. Sau nu :))


Glazura:


Amestecati ciocolata, frisca si untul, pe baie de aburi, pana obtineti o compozitie omogena si fluida. O folositi in momentul in care veti trece la glasarea tortului.


Asamblare:


Avem blatul taiat in trei si insiropat bine. Peste primul blat intindem strat uniform de crema nr. 1, adica cea de ciocolata neagra. Asezam deasupra o foaia de blat. Peste ea vom intinde crema nr. 2, adica cea de ciocolata alba. Punem cealalta foaie de blat. Nivelam lateralele si fata tortului cu putina crema oprita din crema de ciocolata folosita la umplere, dupa care il dam la rece pentru macar 3 ore. La sfarit incercam sa ii dma o fata cat de cata aporpiata de cea a originalului, sau macar atat cat ne pricepem. Il glazuram cu glazura de ciocolata tocmai facuta. Glazura nu trebuie turnata fierbinte peste tort, ci sa fie asa calduta, fluida, la temperatura camerei oarecum. Ornam cu frunze de ciocolata si dam la rece peste noapte.


Frunzele de ciocolata le facem asa: topim ciocolata si apoi cu ajutorul unei pensule intindem strat gros pe spatele unei frunze de hibiscus. Dam la rece. Apoi mai punem inca un strat de ciocolata peste cel intarit, pentru ca frunza de ciocolata sa fie mai grosuta si sa nu se rupa in momentul in care o vom deslipi de frunza de hibiscus. In momentul ornarii tortului desprindem, cu mare bagare de seama, frunza verde de hibiscus de ciocolata intarita, obtinand astfel niste frumoase frunze de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

alice_ciobanu 1

20.03.2012, 10:31

multumirir!

Alinutza80 1

26.03.2012, 19:52

La multi ani tuturor!
Tortul arata foarte bine !

babi5 1

20.12.2014, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Best Ever Chocolate Cake