Desert tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG in Torturi, 27 Apr 2017 | 1992 vizualizari

 

Delicii de Paste
V-am adus acest tort pentru a sarbatori impreuna cele 200 de retete ale mele. Stiu ca sunt putine ca numar, dar pentru mine inseamna mult.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 80 g amidon
  • 1/2 praf de copt
  • 30 g biscuiti macinati
  • 300 g iaurt 10% grasime
  • 400 ml smantana pentru frisca 35% grasime
  • 500 g mascarpone
  • zahar pudra
  • 1/2 plic gelatina granule
  • 3 pliculete ness
  • 200 ml apa
  • chipsuri de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ness si iaurt:

Mixam ouale cu un praf de sare, cele 180 g zahar si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adaugam biscuitii macinati, faina, amidonul si praful de copt. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt. Introducem in cuptorul incins, pentru 25-30 de minute.


Mixam smantana pentru frisca. Separat, mixam mascarponele.Amestecam doua pliculete de ness cu cateva linguri de frisca batuta, apoi le adaugam peste mascarpone. Adaugam zahar pudra dupa gust si apoi treptat, jumatate din frisca batuta. Amestecam usor. Introducem crema la rece.


Pentru crema de iaurt, amestecam frisca ramasa cu iaurtul si zahar pudra dupa gust. Eu am adaugat si jumatate de plic gelatina ( nu cred ca era neaparat nevoie, dar mi-a fost teama sa nu curga crema).


Am taiat blatul in doua, am insiropat fiecare bucata cu un sirop din 200 ml apa calduta, un pliculet ness si 2 linguri zahar.


Am asezat primul blat insiropat, crema de ness, al doilea blat insiropat si crema de iaurt.


Am ornat tortul cu frisca batuta, chipsuri de ciocolata si putina pudra de ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ness si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Panacris 1

02.05.2017, 19:23

oanapl 1

03.05.2017, 11:52

Felicitari! Arata minunat! La cat mai multe retete delicioase!

dantes 1

04.10.2019, 07:22

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"