Desert tort cu jeleu de visine

de Constelatialeu in Torturi, 4 Mar 2021 | 2712 vizualizari

 

Simplu si gustos, zic eu, voi ziceti ce vreti. :))))))))))))))))))))))00

 

INGREDIENTE

  • Blat 20 cm - 3 buc ( ingrediente pt. un blat )
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie 1/2 lingurita
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • Crema
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 250 g lapte condensat caramelizat cu cacao DeLatte
  • Jeleu de visine
  • 450 g visine si sirop ( visine conservate )
  • 12 g top gel
  • Decor
  • visine
  • floricele din napolitana
  • drajeuri de ciocolata
  • drajeuri colorate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de visine:

Jeleu : Am blendat visinile cu siropul, apoi am adaugat top gelul, am omogenizat si am pus pe foc pana a inceput sa se ingroase, l-am turnat intr-o forma de 15 cm diametru, tapetata cu folie acetat. L-am lasat sa se raceasca. O parte din jeleu l-am turnat in forma de inimioara.

Blat : Am ales sa fac blaturile individuale, am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri , amestecand de jos in sus cu miscari lente, am adaugat si faina cernuta, urmand acelasi procedeu, la final am incorporat uleiul si laptele. Am uns forma cu putin ulei, am asezat compozitia in forma . Am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 15-18 min sau pana ce incepe sa se rumeneasca frumos si se desprinde de pe margini. Am scos blatul din forma si l-am lasat la racit. Am urmat aceiasi pasi inca de doua ori. In final am obtinut 3 blaturi.

Crema : Untul la temperatura camerei l-am mixat impreuna cu laptele condensat, nus tiu din ce motive am avut senzatia ca tinde sa se taie crema. Am luat 3 linguri din crema le-am pus intr-un castron pe baie de abur pana a devenit lichida, apoi am pus in castronul cu crema putin cate putin din crema topita si am mixat. Am obtinut o crema catifelata si foarte gustoasa.

Asamblare : Am asezat pe un platou primul blat, am intins o parte din crema si am nivelat, am asezat al doilea blat peste care am asezat jeleul de visine, iar pe margine am umplut cu crema, am asezat si ultimul blat si am imbracat tortul cu crema ramasa. Apoi am decorat cu jeleu,visine, floricele de napolitana si drajeuri de ciocolata si colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "80 ++"