Desert tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe

de Ancutsa in Torturi, 17 Mai 2018 | 3663 vizualizari

 

Pentru aniversarea surorii mele, am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de alune de pădure, îmbrăcat în frişcă, ornat cu cireşe şi căpşuni.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • un plic praf de copt
  • 7 linguri nucă măcinată
  • 3 linguri făină
  • pentru crema de alune de pădure:
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriţă zahăr vanilat Bourbon
  • Un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri alune de pădure rumenite şi măcinate
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 400 ml
  • 2 linguri zahăr
  • o linguriţă esenţă de rom
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • câteva cireşe şi căpşuni
  • puţină ciocolată albă
  • flori de napolitană
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe:

 

Înainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider, să se întărească ciocolata.

 Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine. Se transferă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mediu, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

 Siropul:

Se prepară siropul din apă cu zahar, iar după ce se ia focul, se adaugă esenţă de rom. Se lasă la răcit.

 Pentru cremă: se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon, un praf de sare, cacaoa şi alunele de pădure rumenite şi măcinate.

 Decorul:

Se taie tortul în două foi şi se însiropează.

Frişca lichidă se bate cu mixerul până devine mătăsoasă şi suficient de consistentă pentru ornat.

Se umple tortul cu crema de unt, se îmbracă în frişcă. Se ornează cu frişcă, fructe şi flori de napolitană. Se dă la frigider până la servire.

 

Porţii: 15

Timp: 2h 40min

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/05/tort-31-cris.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu capsuni si piersici