Pudding cu mere si sos caramel

de laylalala in Torturi, 29 Apr 2010 | 6513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pudding
  • 175 gr unt moale
  • 4 mere, curtate de coaja si cotor, apoi taiate cubulete
  • 130 gr zahar 
  • 50 gr nuci, prajite si tocate mare
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • 175 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 200 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pudding cu mere si sos caramel:

Topeste 25 gr unt intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.


Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul topit si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.


Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.

Intr-un vas, bate untul si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt.Toarna amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.


Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding cu mere si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni raw