Desert tort cu nuca si crema de vanilie

de Geanina87 in Torturi, 15 Mar 2014 | 232539 vizualizari

 

Am facut acest tort in semn de multumire pentru premiul acordat! >:D< Bineinteles ca am macinat nuca ajutandu-ma de minitocatorul Russell Hobbs pe care il consider un ajutor de nadejde :) Tortul pe care l-am pregatit e un fel de "Prajitura Regala" cu blat insiropat, nuca in crema si mai putine oua. E delicios! Asadar va invit la o felie de tort >:D<

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 10 linguri de nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g unt moale (80% grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca si crema de vanilie:

Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa, apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se amesteca cu grija de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma.La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda (diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Coacem in cuptorul preincalzit la 180° pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar.


Crema: Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra se pun pe baie de aburi amestecand continuu.Cand incep sa se ingroase oprim focul si lasam la racit. Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite. Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.


Sirop: Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam esenta de vanilie si oprim focul.


Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie.


Asamblare: Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.

 

TIPS-URI

1

Tortul nu se va tine in frigider, poate doar intr-o camera mai racoroasa,dar nu in frigider, pentru ca altfel,crema se va intari prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

ralu_ca 1

26.04.2014, 06:59

Geanina87 1

26.04.2014, 07:22

reisnaor_2006 1

03.10.2014, 23:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si nuci