Desert tort de Anul Nou

de Gicuta69 in Torturi, 31 Dec 2015 | 22151 vizualizari

 

Un Nou An fericit sa aveti, sanatate si implinirea tuturor dorintelor! La multi ani!! >:D<
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 70 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina
  • 4 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina
  • 4 linguri apa
  • Banda de ciocolata:
  • 100 g ciocolata 50%cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 g unt
  • o lingura frisca lichida
  • In plus:
  • plastic pentru ambalat cu bule
  • cateva linguri de cafea indulcita
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de Anul Nou:

Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Turnam compozitia intr-o forma rotunda (eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem apoi blatul si il lasam sa se raceasca.


Mousse de ciocolata alba: Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute. Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, apoi o punem pe foc mic si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata si amestecam bine O lasam sa se raceasca, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.


Mousse-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.


Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou):


Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se raceste o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului. O lasam sa se intareasca putin,apoi o infasuram in jurul tortului.


Asamblare:


Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu folie alimentara, turnam primul strat de mousse cu ciocolata alba. Nivelam bine si dam forma zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.


Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit, apasam bine si-l insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita. Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata. Dam din nou tortul la frigider pentru cel putin 30 de minute dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Ina 1

02.01.2016, 09:27

Suuuuper tortul! Felicitari!

simona72 1

02.01.2016, 10:04

Foarte frumos!!!

katty 1

02.01.2016, 13:15

Arata minunat!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de piersici si ciocolata