Desert tort de biscuiti

de Ancutsa in Torturi, 1 Sep 2017 | 5989 vizualizari

 

Nu mai facusem de multa vreme un tort de biscuiti si tare mi-era dor, asa ca am pregatit unul si desi multi pun tot felul de mirodenii doar la salamul de biscuiti, mie imi place sa le folosesc si la tort :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari;
  • lapte rece;
  • 1 lingura esenta de rom (sau dupa gust);
  • Un pachet unt;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat in casa;
  • 3 linguri cacao neagra;
  • 1 lingurita cafea;
  • pentru decor:
  • 50 g alune nesarate,
  • stafide aurii,
  • coaja de portocala si de lamaie
  • ciocolata cu lapte si neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Se maruntesc cu cutitul alunele si apoi se dau la rasnita pentru o abtine o pudra fina, care se va folosi la decorat.

Se bate cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua pana se obtine o crema fina. Mie imi place sa pun si cafea, e mai gustoasa si mai putin gretoasa.

Se inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platoul pe care eventual se poate pune o folie alimentara sau de aluminiu pentru a-l inveli la final ca sa il protejeze de alte arome din frigider. Apoi se alterneaza stratul de biscuiti cu crema de unt.

Biscuitii populari sunt mai densi, mai tari, asa ca i-am tinut mai mult la inmuiat. De asemenea, eu prefer mai multe randuri de biscuiti, iar stratul de crema nu il pun prea gros, ca sa nu fie gretos. Eu folosesc de obicei cam 4-5 straturi de biscuiti (am folosit aprox 400 g biscuiti). Pe alocuri am pus si si stafide, coaja de portocala si de lamaie peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare decoreaza dupa gust :)

Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu alune (eu nu am avut nuca macinata) si ciocolata rasa.

Se da la frigider pana la servire.

 

Timp: 45min

Portii: 12

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-de-biscuiti-17-1.html

TIPS-URI

1

Chiar daca ia mai mult timp, prefer sa inmoi biscuitii in lapte rece in loc de lapte cald pentru ca le evidentiaza aroma biscuitilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti