Desert tort de biscuiti cu ciocolata

de Tuxedo in Torturi, 5 Iun 2013 | 77030 vizualizari

 

Am facut iar un tort de biscuiti pentru ca mi se pare cel mai simplu de facut! De data aceasta l-am facut cu crema de ciocolata pentru ca celalalt a fost de vanilie si l-am ornat cu nuci si cocos. Voi puteti sa il ornati cu ce va place mai mult, eu asta am avut prin camara :-) . Este minunat!

 

INGREDIENTE

  • biscuiti simpli (petit beurre)
  • 200 ml lapte
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 150 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte)
  • 200 gr unt
  • esenta de rom
  • Ornat:
  • nuca de cocos
  • nuci macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti cu ciocolata:

Crema: Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu ar fi ideala, ca sa nu se lipeasca crema).


Intr-un castronel amestecam restul de lapte cu cele 4 linguri de amidon, amestecand bine cu un tel subtire, ca sa se dizolve bine amidonul.


Cand laptele s-a infierbantat, il amestecam cu cel cu amidon si fierbem crema in continuare, amestecand mereu cu telul, pana se ingroasa ca o budinca.


O luam de pe foc si apoi topim ciocolata cca 2 minute la microunde (verificata din 30 in 30 de secunde), apoi o incorporam in crema si omogenizam. La sfarsit adaugam 1 lingurita esenta de rom (optional).


Cand s-a mai racorit crema, temperatura suportabila la deget, frecam untul moale (la temp. camerei) cu mixerul, apoi il incorporam treptat in crema si putem sa asamblam tortul.


Intr-un castronel punem laptele (200 ml) in care vom inmuia biscuitii.


Pregatim un platou (dreptunghiular sau patrat, sau chiar o tava) si asezam biscuitii inmuiati foarte putin in lapte (eu i-am inmuiat doar 2-3 secunde).


Punem un strat de biscuiti, apoi crema (3-4 linguri pe fiecare strat) si continuam asa pana cand terminam crema. Eu am avut ultimul strat de crema (4 straturi de biscuiti si 4 de crema).


Nivelam frumos suprafata tortului apoi il ornam cu nuca de cocos si nuci pe margine. Lasam tortul la frigider cateva ore.


Super rapid si un desert nemaipomenit de gustos!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

iulianastefan 1

09.03.2014, 20:10

l-am facut este de vis,felicitari

Tuxedo 1

16.03.2014, 19:17

Iulianastefan, ma bucur ca ti-a placut , scuze ca nu am raspuns la timp....

kytz 1

13.01.2017, 11:55

Cel mai bun!🎂🎂🎂🌼🌼🌼

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort lapte de pasare cu cacao