Desert tort de biscuiti de post

de Gicuta69 in Torturi, 20 Mar 2015 | 15255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiti:
  • 1 kg biscuiti de post (eu am folosit Fitness)
  • 200 g ciocolata de post
  • 150 g zahar
  • un pachet margarina
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte de soia
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 300 ml frisca vegetala
  • 100 ml lapte de soia
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata de post
  • 50 g margarina
  • 50 ml frisca vegetala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti de post:

Blat de biscuiti: Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite. Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic. Cacaua o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta se toarna peste ciocolata topita si dam cateva clocote. Se omogenizeaza si se ia de pe foc. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom. Sosul astfel obtinut se pune peste biscuiti si se amesteca. Se mai lasa cateva minute pana compozitia se imbiba si se asaza intr-un vas rotund, in care am pus folie alimentara sau o punga de plastic. Se niveleaza, se strange folia si se apasa bine. Se lasa la rece 1 -2 ore dupa care rasturnam pe un platou.


Crema: Se pun intr-un vas frisca, laptele de soia si praful de budinca. Se bate cu mixerul pana crema se intareste bine. Se pune crema peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se da la frigider cateva minute, pana pregatim glazura.


Glazura: Se topeste ciocolata intr-un vas la foc mic impreuna cu frisca si margarina. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se toarna peste tort.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

20.03.2015, 20:05

Servesc si eu!

Teo 1

20.03.2015, 20:07

E un tort atat de bun...!

dantes 1

21.03.2015, 08:00

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Minge