Desert tort de biscuiti (de post) cu stafide si gem de caise

de katty in Dulciuri, 11 Sep 2017 | 3964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr biscuiti populari
  • 200 ml apa
  • 75 gr zahar
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 220 gr margarina
  • 100 gr stafide
  • Glazura:
  • 1 borcan gem de caise sau alt gem dulce-acrisor
  • 30 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti (de post) cu stafide si gem de caise:

Rupem biscuitii intr-un castron, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Oprim 3 biscuiti pe care ii maruntim ptr decor.


Intr-o craticioara punem apa, zaharul, cacaua si o punem la foc. Dam cateva clocote, apoi stingem focul, adaugam margarina, esenta de rom, zaharul vanilat si stafidele. Turnam amestecul caldut peste biscuiti. Omogenizam bine compozitia si o turnam intr-o tava de tort pe care am asezat o folie alimentara. Dam forma la frigider pentru 30 minute.


Punem la foc margarina, zaharul, cacaua si apa pentru glazura. O lasam sa dea cateva clocote, apoi o luam si o lasam sa se racoreasca. Scoatem tortul din forma, il asezam pe un platou. Ungem partea de sus cu un strat de gem de caise, il acoperim cu glazura de cacao, apoi presaram biscuitii pastrati.


Dam tortul la rece pentru cel putin 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti (de post) cu stafide si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Cofetarul Vesel 1

11.09.2017, 18:04

foarte bun!!!

Rocsi 1

11.09.2017, 20:13

Niciodata nu as refuza o feliuta!

oanapl 1

14.09.2017, 23:18

Minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4820 puncte

Constelatialeu

4527 puncte

Rocsi

4198 puncte

 Adi

3629 puncte

Panacris

2911 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici la cuptor in stil australian