Desert tort de ciocolata alba si frisca

de leoflori in Torturi, 4 Iun 2009 | 39007 vizualizari

 

Foarte usor de preparat si mai usor de mancat!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 110 gr faina
  • 75 gr ciocolata alba topita
  • Crema:
  • 500 gr ciocolata alba menaj
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata alba si frisca:

Blat: La bain-marie (sau MW) topim ciocolata si lasam la racit. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute. Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua. Adaugam si ciocolata alba topita. Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180 grade. Scoatem blatul din forma si il lasam la racit.


Crema: Ciocolata rupta in bucati o topim la bain-marie. Adaugam si frisca si amestecam bine, timp de 10 minute. Luam vasul de pe foc si punem mascarpone, apoi amestecam pana la omogenizare. Punem iar inelul formei in jurul blatului si turnam crema (dupa ce s-a racit putin).


Tinem 10-12 ore la frigider. Apoi scoatem din forma si ornam dupa plac. Eu am pus niste triunghiulete facute din ciocolata cu lapte, margelute de decor si am pudrat cu cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata alba si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Cris2711 1

02.05.2011, 21:01

o opera de arta

dariaraisa 1

17.06.2013, 22:27

dimensiunea formei?

babi5 1

08.11.2013, 14:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu ciocolata si mure