Desert tort de mere cu crema de ciocolata si frisca

de Bunica in Torturi, 13 Ian 2021 | 4028 vizualizari

 

Parca ai manca ceva dulce, dar sa nu fie prea dulce......sa fie racoritor, sa fie catifelat,sa fie....sa fie ....un desert delicios!
 
Eiiiiiii, si cand pleci o o mie "sa fie"............fie ce-o fi, bun sa fie!:)))))))
Uite asa am preparat un desert delicios pe gultul meu,in primul rand,si apreciat de cei care l-au gustat
 
 

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 6 mere mari acrisoare
  • miez de nuca
  • visine din dulceata
  • Blat
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml. frisca lichida 30%grasime
  • 100g. ciocolata neagra 74 %cacao
  • 250 g. mascarpone
  • Glazura 200 ml. frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere cu crema de ciocolata si frisca:

Ia o cratita de 4 l inalta, cu peretii drepti.

Pune-o pe foc si in ea cele 3 linguri de zahar la caramelizat.

Cand zaharuleste de culoarea chihlimbarului,iei cratita de pe foc si o rotesti pentru a tapeta peretii cu zahar ars.

Merele spalate ,cu cotoarele scoase,curatate de coaja se pun in cratita.

In locul cotoarelor pune miez de nuca si cate 1-2 visie din dulceata.

Da cratita la cuptorul icins la 170 grade pentru 10-15 minute.

Cat merele stau la cuptor te ocupi de blat.

Separi albusurile de galbenusuri.

Mixezi albusurile cu un praf de sare.

Cand albusurile incep sa devin ca o bezea ,adauga zaharul si mixeaza in continuare pana la topirea zaharului.

Adauga galbenusurile cate unul ,pe rand.

Scoate telurile mexerului.

Dupa incorporarea galbenusurilor adauga faina si aromele.

Amesteca usor de jos in sus cu ajutorul unei linguri de lemn sau spatula

Scoate cartita cu mere din cuptor si toarna compozitia blatului peste mere.

Da caratita la cuptor pentru 25-30 minute,pana se rumeneste frumos.

Pentru siguranta faci testul cu scobitoarea.

Cand blatul este copt il scoti din cuptor si-l lasi la racit.

Blatul racit il rastorni pe un platou.

Deasupra pui o crema pe care o agreati.

Crema de ciocolata cu ascarpone:

200 ml. frisca lichida se pune la incalzit. ATENTIE SA NU FIARBA.

Cand frisca este la punctul de fierbere o luam de pe foc si adaugam ciocolata rupa in bucati mici si amestecam pentru a incorpora totul .Lasam totul la racit.

Mascarponele il mixam ,iar cand devine pufos adaugam amestecul de ciocolata +frisca .

Intindem crema deasupra blatului .

Cele 200 ml. de frisca lichida +zaharul vanilat se mixeaza pana sta pe teluri.

Cu ajutorul unui pusch se orneaza dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am o cratita mai veghe pe care o tin special pentru tortul de mere.:)))Fiecare cu piticul lui.

2

Poti pune mai mult zahar daca ai un blat mai gros si vrei sa fie insiropat cu sirop de zahar ars.

3

Atentie!Zaharul sa nu fie prea ars ca devine amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bunica 1

14.01.2021, 15:46

Rasfat? Ce rasfat Cleme?Daca era un tort cu blat cu nuca si bine insiropat ........mai ziceam rasfat!

oanapl 1

15.01.2021, 17:57

Ce bunătate! Îmi amintește de copilărie. Și mama mea pregătea acest tort.

Rocsi 1

17.01.2021, 19:47

Cand aud de tort de mere, eu nu lipsesc! Imi place la nebunie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Teo!