Tort cu mere in caramel

de Steffy in Torturi, 1 Iul 2012 | 7426 vizualizari

 

Cu ocazia onomasticii tatalui meu Petre, am decis sa fac pentru prima data acest tort. Am riscat, dar musafirii au fost incantati de combinatia de gusturi. M-am inspirat din reteta bucatarasului ionix, am facut cateva modificari si a iesit un tort foarte bun. Multumesc ionix.

 

INGREDIENTE

  • Caramelul pentru mere
  • 3 mere
  • 50 g unt
  • 5 linguri zahar
  • o lingurita apa
  • Blatul pentru tort
  • 6 oua mari
  • 6 linguri cu varf de faina
  • un praf de copt
  • 2 plicuri ciocolata calda cu rom
  • o esenta de rom
  • 2 lingurite cacao
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • Crema pentru tort
  • 4 oua
  • 500 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • Decor pentru tort
  • un pachet frisca
  • 150 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere in caramel:

Caramelul pentru mere

Folosim o cratita cu peretii mai inalti pentru a face caramelul. Punem cele 5 linguri de zahar si apa, mestecam pana se topeste zaharul. Intindem zaharul pe peretii cratitei, lasam sa se raceasca si sa se intareasca.

Taiem merele felii si le asezam peste zaharul caramel intarit, punem untul deasupra merelor si introducem la cuptor circa 5 minute la foc mic.

Blatul pentru tort

Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga plicurile de ciocolata calda cu rom si cacao. Combinam albusurile cu galbenusurile, peste care adaugam esenta de rom.

Faina se combina cu praful de copt si se adauga peste compozitia de mai sus. Consistenta blatului trebuie sa fie ca la chec. Jumatate din aceasta compozitie o punem peste merele scoase de la cuptor.

Punem iar la cuptor pana se intareste putin blatul.

Crema pentru tort

Separam ouale, albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si pliculetele de zahar vanilinat. Combinam albusurile cu galbenusurile, peste care punem laptele caldut.

Punem aceasta crema peste blatul din cuptor si introducem la cuptor circa 10 minute. Cand s-a intarit putin, adaugam si restul compozitiei de blat care a ramas.
Se coace la foc mic. Tortul este gata dupa ce trece testul cu scobitoarea. Se da la rece.

Decor

Preparam frisca asa cum scrie pe pliculet si ornam tortul dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Steffy 1

01.07.2012, 21:41

Pentru alba_zori...tortul ti-a iesit amar probabil de la zaharul caramelizat. Poate l-ai ars prea mult, astfel si-a schimbat gustul. Multumesc pentru comentariu

Bya Ralu 1

01.07.2012, 22:55

Rocsi 1

02.07.2012, 11:13

La multi ani pentru tatal tau!! bun tortul de mere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars