Tort cu spuma de fructe de padure

de Bucatardinpasiune in Torturi, 19 Ian 2014 | 5428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT
  • 100 gr. de unt moale,
  • 100 gr. de zahar,
  • 100 gr. de faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 ouă.
  • PENTRU SPUMĂ
  • 500 gr. fructe de padure (eu am folosit congelate; nu cred ca are mare importanta daca sunt sau nu proaspete, pentru ca oricum sfarsesc tot sub forma de piure),
  • 2 linguri zahar brun,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • 3 albusuri,
  • 170 gr. de zahar alb,
  • 300 gr. smantana grasa.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de fructe de padure:

Incepem cu prepararea blatului. Astfel, mixam untul aflat la temperatura camerei, cu zaharul, extractul de vanilie, adaugand pe rand si cele doua oua. Continuam mixarea incorporand treptat faina amestecata cu praful de copt.



Coacem blatul intr-o tava cu peretii detasabili (eu am folosit una cu diametrul 28 cm.), tapetata cu hartie de copt. In aproximativ 20 de minute blatul a fost gata! Insa, nu l-am scos din cuptor pana n-a trecut testul scobitorii.



Pentru spuma, fierbem pentru 5 minute, la foc mic, fructele de padure cu zaharul brun. Le pasam cu ajutorul unui blender si le trecem prin sita, pentru a separa piureul de samburi.



Inmuiem gelatina timp de 10 minute in 200 ml. apa, apoi o incalzim pe baie de aburi. Aici, mare atentie!!!! Fierberea distruge proprietatile gelatinei!



Incorporam gelatina in piureul de fructe de padure.



Mixam cele 3 albusuri, adaugand trepatat 140 gr. din zaharul alb, pana obtinem o bezea lucioasa si consistenta. La fel procedam si cu smantana - o mixam cu 30 de gr. de zahar pana se transforma in frisca.



Incorporam in bezea piureul, apoi frisca, ajutandu-ne de o spatula de silicon.



Taiem blatul in doua, pe orizontala si asezam o foaie in tava in care l-am copt (spalata si uscata), in care am asezat in prealabil, folie alimentara. Peste primul blat turnam toata spuma de fructe, apoi asezam cel de-al doilea blat.



Introducem tava in frigider pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Pentru a grabi racirea putem folosi si congelatorul, insa pentru un timp mai scurt (40 minute - 1 ora)! Astaa... pentru a nu avea surpriza de a servi un tort de inghetata ;) .



Inainte de feliere, presaram pe suprafata tortului zahar pudra!!



Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (28)

laura_n 1

21.01.2014, 17:22

apetisant!

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:35

arata senzational

anca_rm 1

27.01.2014, 12:00

cred ca e foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!