Tort delicios

de ionela84 in Torturi, 24 Feb 2014 | 1362 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat

  • 5 oua
  • 5 lg ulei
  • 6lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1pliculet1 praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare

Sirop:

  • 2 plicuri capucinno cu ciocolata

Pt crema:

  • 200 g unt
  • 4 lg cacao
  • 2 lg finetti
  • 3 galbenusuri
  • 2 lgt lichior de ciocolata
  • 200 G zahar pudra

Pt decor:

  • 200 ml frisca
  • cateva picaturi zeama de sfecla rosie
  • aschii de ciocolata neagra si alba
  • 100 g ciocolata neagra+1 lg smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort delicios:

BLAT

1. se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn

2.adaugam treptat faina omogenizam,punem uleiul  amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de copt si sarea

3.Tapetam o tava rotunda (diam 18 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptor pana trece testul cu scobitoare la foc mic

4.Lasam sa se raceasca si taiem in 3

CREMA

1.Bate bine untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spumos

2.Topeste putin crema de ciocolata(finetti)si alatur-o untului,amesteca si apoi adauga si cacaua,urmata de galbenusuri si lichior

3.Lasa la rece pana in momentul folosirii

ASAMBLARE


Pe un platou punem primul blat-sirop-1/2 crema-blat -sirop-restul de crema-blat-sirop

Pt glazura :Topeste ciocolata neagra impreuna cu smantana pe baie de abur si intinde un strat generos pe partea de sus a tortului,imbraca-i marginile in frisca dar opreste cateva linguri pt a amesteca cu zeama de sfecla rosie(de mii de ori mai buna decat colorantul din comert)formeaza flori iar in mijloc pune aschiile de ciocolata

Da la rece pana la servire!

POFTA BUNA!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort delicios-0
Tort delicios-1
Tort delicios-2

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2014, 14:46

ionela84

ionela84 1

25.02.2014, 15:16

Multumesc bucatarasi,va invit la o feliuta

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 07:39

ce bunatate aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53