Tort delicios

de ionela84 in Torturi, 24 Feb 2014 | 1451 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat

  • 5 oua
  • 5 lg ulei
  • 6lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1pliculet1 praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare

Sirop:

  • 2 plicuri capucinno cu ciocolata

Pt crema:

  • 200 g unt
  • 4 lg cacao
  • 2 lg finetti
  • 3 galbenusuri
  • 2 lgt lichior de ciocolata
  • 200 G zahar pudra

Pt decor:

  • 200 ml frisca
  • cateva picaturi zeama de sfecla rosie
  • aschii de ciocolata neagra si alba
  • 100 g ciocolata neagra+1 lg smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort delicios:

BLAT


1. se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn


2.adaugam treptat faina omogenizam,punem uleiul amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de copt si sarea


3.Tapetam o tava rotunda (diam 18 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptor pana trece testul cu scobitoare la foc mic


4.Lasam sa se raceasca si taiem in 3


CREMA


1.Bate bine untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spumos


2.Topeste putin crema de ciocolata(finetti)si alatur-o untului,amesteca si apoi adauga si cacaua,urmata de galbenusuri si lichior


3.Lasa la rece pana in momentul folosirii


ASAMBLARE




Pe un platou punem primul blat-sirop-1/2 crema-blat -sirop-restul de crema-blat-sirop


Pt glazura :Topeste ciocolata neagra impreuna cu smantana pe baie de abur si intinde un strat generos pe partea de sus a tortului,imbraca-i marginile in frisca dar opreste cateva linguri pt a amesteca cu zeama de sfecla rosie(de mii de ori mai buna decat colorantul din comert)formeaza flori iar in mijloc pune aschiile de ciocolata


Da la rece pana la servire!


POFTA BUNA!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

25.02.2014, 14:46

ionela84 1

25.02.2014, 15:16

Multumesc bucatarasi,va invit la o feliuta

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 07:39

ce bunatate aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Parisul in flacari