Tort fluturas aniversar

de corina241 in Torturi, 24 Iul 2011 | 4736 vizualizari

 

...un an in plus...hhmm...."31" ;)...o raza de speranta,o clipa de bucurie si-un suras promitator...
LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

blat

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

crema:  (1+2)

  • 500ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata menaj
  • 2 linguri miere

  sirop:  

  • 1 esenta de rom
  • 250 ml apa 
  • 2 linguri zahar

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturas aniversar:

blatul:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna cu cacaua si praful de copt.


crema:250 ml frisca lichida se mixeaza cu mierea si obtinem o crema alba bine inchegata.


crema neagra:250 ml frisca lichida se pun la foc mic intr-un vas,se adauga ciocolata menaj si se amesteca pana ce se obtine o crema de consistenta unei glazuri.


siropul:apa cu esenta de rom si zaharul se pun la fiert si se da un clocot>


asamblare:taiem blatul in 2,il insiropam apoi adaugam crema alba oprim 3- 4 linguri pentru decor.crema neagra se intinde deasupra si se decoreaza cu restul de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturas aniversar" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Bunica 1

27.07.2011, 07:35

Frumos tort pentruaniversare! Sa inteleg ca anii care au trecut au zburat ca un floturas?

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:31

foarte frumos

maryblonda 1

28.08.2012, 12:16

fffff frumos tortul imi place azi e ziua nepotelului meu si il fac sa fie surprise.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine