Tort de mere

de Alinutza80 in Torturi, 14 Mai 2012 | 2210 vizualizari

 

Acest tort l-am facut de ziua mea si a fost foarteeee bunnnn!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 50-70 gr de nuca pisata
  • dulceata sau gem(eu am pus gem de prune)
  • scortisoara
  • Pentru pandispan:
  • 4 oua
  • 100 ml apa rece
  • 250 gr de zahar
  • 200 gr de faina
  • rom, vanilie,
  • coaja de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca
  • bombonele de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Merele se pun in cratita deja pregatita, apoi se umplu cu gemul amestecat cu nuca macinata, dupa care am presarat scortisoara, apoi am dat cratita la cuptor. Se da la foc potrivit.


Separat trecem la pregatirea pandispanului:


Se bat spuma cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece,se adauga zaharul continuand sa mixam, dupa care se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.


Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.


Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie.


Se decoreaza cu frisca si cu bombonele de ciocolata(asta am avut) sau dupa preferinte.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Alinutza80 1

15.05.2012, 18:52

Iti multumesc mult Ancuta! La multi ani si sarbatoritului vostru
Astept sa vad si reteta ta

gianibucatarie 1

21.05.2012, 17:33

VAI DELICIOS ARATA! LA MULTI ANI!!! crezi ca are ceva daca pun putina mirinda cu suc de mere rosii in amestecul de mere? imi place tare mult aroma!!

Alinutza80 1

21.05.2012, 18:39

Giani iti multumesc mult!Dar nu am nici o idee daca poti sa pui mirinda, eu cred ca este delicios asa cum este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume