Inima salbatica

de naomy in Torturi, 22 Iun 2011 | 1850 vizualizari

 

este un tort foarte MARTINI BABY.....de fapt el a fost cauza si inspiratia:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • se face un blat obisnuit din 5 oua cu multa cacao
  • PT CREMA CARAMEL
  • eu am folosit un plic de crema caramel DR OETKER si 50 gr unt
  • PT CREMA CIOCOLATA
  • 250 gr fulgi de ciocolata
  • 200 frisca lichida
  • 50 gr unt
  • PT SIROP
  • 200 de apa
  • 5 ling de zahar brun
  • 1 ling cacao
  • 30  martini rosu
  • ALTE INGREDIENTE:
  • 30 cirese dintr-un compot( ciresele se pun in cele 70 de martini rosu de seara pana dimineata).
  • 70 martini rosu
  • o gelatina de cirese
  • florori de ciocolata pt decor.

     

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima salbatica:

CREMA DE CIOCOLATA


Se pune frisca la foc mic ( atentie sa nu fiarba ) si cand este calduta se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca pana se topesc fulgii si se formeaza o crema ,apoi se ia de pe foc si se adauga untul.


SIROPUL


Se pune la incalzit apa impreuna cu zaharul si se da un clocot. Se ia de pe foc si se adauga cacaoa si se lasa la racit. Cand e rece punem cele 30 de martini si siropam tortul.


Se taie blatul in doua si se siropeaza bine.


Separat se prepara crema dupa instructiunile de pe plic si nu uitam sa adaugam si untul. Dupa ce crema e gata umplem tortul si peste crema asezam uniform ciresele fara samburi. Acoperim tortul cu cealalta parte a blatului si deasupra punem gelatina. Cand gelatina s-a racit imbracam intregul tort in crema de ciocolata si il decoram cu florile de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima salbatica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

25.06.2011, 23:27

Lau 1

01.07.2011, 17:18

bun

adry88 1

02.07.2011, 16:37

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu cirese si mascarpone