Tort cu ciocolata si visine

de laylalala in Torturi, 10 Feb 2011 | 8667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de cocos
  • 30 gr unt, topit
  • 100 gr smantana
  • 50 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 gr amidon alimentar
  • 300 gr gem de visine
  • 30 ml lichior de cirese/visine
  • colorant rosu alimentar (optional)
  • nuca de cocos (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul, mierea si esenta de cocos. Incorporeaza untul urmat de smanatana si amestecul cu faina. Inglobeaza albusurile spuma. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema pune intr-o cratita pe foc, laptele impreuna cu frisca lichida amestecata cu amidonul alimentar. Adauga gemul de visine, lichiorul de cirese/visine si colorantul alimentar daca folosesti. Lasa pe foc, amestecand, pana cand compozitia devine ca si un pudding. Lasa crema sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie blatul in jumatate pe orizontala, unge cu crema intre blaturi apoi intreg tortul si presara cu nuca de cocos daca doresti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de nuca