Tort inimioara

de Dnelutza in Torturi, 19 Feb 2010 | 4861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 125 g zahar
  • * 75 g faina
  • * 50 g amidon de bucatarie
  • * un pachetel zahar vanilat
  • * un picut praf de copt
  • * un picut de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • * 200 g frisca lichida (atentie am spus grame nu ml)
  • * 50 g mascarpone
  • * 25 g zahar pudra
  • * 50 g jeleu de capsuni
  • * boabe de rodii,
  • citeva visine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Zbatem bine ouale cu zaharul, iar cind acesta s-a topit adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt, zaharul vanilat si sarea. Tapetam tava de la cuptor cu hirtie de copt, rasturnam toata compozitia de blat, nivelam si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute.

Cind blatul este gata, il rasturnam pe un prosop pe care presaram zahar sa nu se lipeasca, dezlipim hirtia si lasam blatul sa se raceasca, iar cind acesta era foarte putin caldut, am decupat doua inimioare. Acum preparam crema pentru tort. Zbatem bine frisca cu zaharul vanilat, iar cind s-a intarit, adaugam mascarponele si amestecam ingredientele (eu am adaugat si un pic de intaritor pentru frisca). Acum trecem la asamblarea tortuletului.

Intr-un vas cu apa fierbinte, punem borcanul cu jeleu ca sa se "topeasca", apoi pe prima inimioara distribuim jeleul pe toata suprafata, pe urma adaugam crema si fructele. Cealalta inimioara am umezit-o cu sucul de la visine, am asezat-o cu partea umeda peste crema, apoi deasupra am pun din nou jeleu de capsuni. O parte din crema am pus-o in siringa pentru dulciuri si am decorat tortuletul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Babuska -am implinit 35 de ani!!