Desert tort "Duo"

de Lavinia in Torturi, 2 Feb 2013 | 26703 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri apa rece

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac

Crema 1:

  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Crema 2 :

  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata+100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort "Duo":

Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, uleiul, apa, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt cernute in prealabil. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de minute fiecare (se face testul scobitorii).


Crema de ciocolata: se mixeaza laptele cu praful creme ole, apoi se adauga frisca si se mixeaza pana se intareste.


Crema de vanilie: se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata.


Sirop: Se fierbe apa cu zaharul, apoi se lasa la racit si se adauga coniacul.


Asamblare: blat - sirop- crema de ciocolata- blat- sirop- crema de vanilie- blat- sirop. Se da la rece pentru 2-3 ore.


Decor: Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si cacaua pana se intareste frisca. Se "imbraca" tortul de jur imprejur si se da din nou la rece. Intre timp se prepara glazura: se topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si se lasa la racit.


Se glazureaza tortul si se orneaza dupa plac.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort "Duo"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (20)

alilianaa 1

03.02.2013, 07:51

Lavinia 1

03.02.2013, 09:52

Liliana

anamaria33 1

06.11.2014, 19:19

O sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!