Desert tort "Duo"

de Lavinia in Torturi, 2 Feb 2013 | 28339 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri apa rece

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac

Crema 1:

  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Crema 2 :

  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata+100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort "Duo":

Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, uleiul, apa, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt cernute in prealabil. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de minute fiecare (se face testul scobitorii).


Crema de ciocolata: se mixeaza laptele cu praful creme ole, apoi se adauga frisca si se mixeaza pana se intareste.


Crema de vanilie: se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata.


Sirop: Se fierbe apa cu zaharul, apoi se lasa la racit si se adauga coniacul.


Asamblare: blat - sirop- crema de ciocolata- blat- sirop- crema de vanilie- blat- sirop. Se da la rece pentru 2-3 ore.


Decor: Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si cacaua pana se intareste frisca. Se "imbraca" tortul de jur imprejur si se da din nou la rece. Intre timp se prepara glazura: se topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si se lasa la racit.


Se glazureaza tortul si se orneaza dupa plac.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort "Duo"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

alilianaa 1

03.02.2013, 07:51

Lavinia 1

03.02.2013, 09:52

Liliana

anamaria33 1

06.11.2014, 19:19

O sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean