Desert tort "Duo"

de Lavinia in Torturi, 2 Feb 2013 | 39196 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri apa rece

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac

Crema 1:

  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Crema 2 :

  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata+100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort "Duo":

Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, uleiul, apa, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt cernute in prealabil. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de minute fiecare (se face testul scobitorii).

Crema de ciocolata: se mixeaza laptele cu praful creme ole, apoi se adauga frisca si se mixeaza pana se intareste.

Crema de vanilie: se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata.

Sirop: Se fierbe apa cu zaharul, apoi se lasa la racit si se adauga coniacul.

Asamblare: blat - sirop- crema de ciocolata- blat- sirop- crema de vanilie- blat- sirop. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Decor: Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si cacaua pana se intareste frisca. Se "imbraca" tortul de jur imprejur  si se da din nou la rece. Intre timp se prepara glazura: se topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si se lasa la racit. 

Se glazureaza tortul si se orneaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort "Duo"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si crema swiss merengue cu capsune