Desert tort expres Lapte de pasare

de Ksenya in Torturi, 27 Apr 2020 | 4573 vizualizari

 

Un tort care se prepara rapid.
Sursa de inspiratie savurosTV
Ingredientele sunt calculate pentru o tava cu diametrul de 26 cm

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • Faina 162 g
  • Cacao 65 g
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahar 162g
  • Oua 4 buc
  • Unt 40 grame
  • Un varf cutit sare fina
  • Sirop caramel
  • zahar 4 linguri
  • Apa 1 cana
  • Zahar vanilat 1 plic sau esenta de vanilie
  • O fiola esenta rom
  • Crema
  • Albusul de la 6 oua
  • Zahar pudra 390g
  • Gelatina 13 g /130 ml apa
  • Un varf cutit sare fina
  • Glazura
  • Ciocolata menaj sau ciocolata cu minim 50% cacao 130 g
  • Unt 91 grame
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort expres Lapte de pasare:

 

Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea.

Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.

incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea).

Adaugam untul topit, amestecam bine.

Intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata fundul cu hartie de copt, adaugam aluatul, nivelam si–l dam la coptor, preincalzit la 170 grade pentru 20 minute.

Intre timp pregatim siropul de caramel.

Intr-o craticioara, topim zaharul la foc mic pana se topeste si obtinem o nuanta a chihlimbarului, dam deoparte. Adaugam cana de apa si dizolvam zaharul bine, vom obtine un sirop  frumos colorat, adaugam esentele si mai amestecam de cateva ori.

Cu acest sirop vom insiropa cu ajutorul unei pensule blatul, dupa ce il  vom scoate din cuptor si ii vom inlatura hartia de copt.

Trecem la crema

Albusurile le batem spuma treptat, adaugand zaharul pudra si sarea fina.

Dupa ce obtinem o spuma ferma, adaugam gelatina dizolvata in apa calda .

Mai mixam un minut, apoi transferam spuma peste blatul insiropat.

Dam la frigider pentru  3-4 ore.

 Glazura de ciocolata.

Inainte de a scoate  tortul din frigider, topim untul cu ciocolata la foc mic.

Scoatem tortul din tava, glazuram cu ajutorul unui cutit cu lama lunga daca nu avem paleta speciala si-l dam la frigider pentru 30 minute.

Tortul este gata!

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti tava cu diametrul de 20 ,micsorati cantitatile cu -30%

2

Puteti micsora cantitatea de zahar,tortul este foarte dulce

3

Daca dorit ca crema sa fie mai densa,mai adaugati 2 grame de gelatina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort expres Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de morcovi