Tort de caramel si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 23 Noi 2012 | 10201 vizualizari

 

Imi era dor de ceva cu crema de caramel si am realizat acest tort minunat...Pentru toti iubitorii de ciocolata si caramel este delicios ..

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua mari
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 40 g cacao
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Sirop:
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema caramel:
  • 270 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina+50 ml apa rece
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 60-70 ml frisca lichida
  • 2-3 patratele ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de caramel si ciocolata:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat, galbenusurile, apa si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si le cernem peste albusuri amestecand usor de sus in jos. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 blaturi intr-o forma de tort (26 cm diametru) timp de 15-20 minute pentru fiecare blat (testul scobitorii)


Pentru crema caramelizam zaharul pe foc mic pana se inchide la culoare(maro potrivit) stingem cu 150 ml lapte fierbinte (mare atentie cand adaugati laptele) si amestecati bine pana se dizolva tot zaharul. Faina o amestecati cu 100 ml lapte, o adaugati peste zaharul ars si amestecati pana se ingroasa.


Bateti frisca (nu foarte tare) si adaugati treptat din crema caramel (racita bine). Hidratati gelatina timp de 10 minute in apa si puneti pe foc pana se topeste(atentie sa nu fiarba)


Adaugati 2 linguri de crema peste gelatina topita ,omogenizati bine si adaugati si restul de crema. Iese destul de deschisa crema la culoare(un crem deschis) dar este foarte gustoasa si cu o aroma placuta de caramel.


Pentru sirop caramelizati zaharul, stingeti cu apa iar cand e rece adaugati esenta de rom.


Asamblare: blat+sirop+crema+blat+sirop+crema+blat+sirop


Opriti 3-4 linguri de crema si imbracati tortul cu ea. Dati la rece pentru 1 ora. Intre timp pregatiti glazura si o lasati si pe ea sa se racoreasca putin.


Decorati tortul cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.




 

TIPS-URI

1

Tortul este mai bun a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Lavinia 1

25.11.2012, 00:37

Multumesc Gaby

LadyCrs 1

26.11.2012, 16:17

Delicios!

Lavinia 1

26.11.2012, 17:13

Multumesc Lady

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel cu fundite de ciocolata - reteta numarul 100