Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400

de oanapl in Torturi, 20 Sep 2017 | 1530 vizualizari

 

Acest tort frumos și delicios l-am pregătit pentru Maria noastră dragă, cu ocazia zilei onomastice (dar abia acum am reușit să scriu rețeta).

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • crema de piersici:
  • 200 g piersici din compot
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahăr
  • 50 ml compot de piersici
  • 10 g gelatină
  • crema de ciocolată:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • ornat:
  • câteva linguri din crema de ciocolată
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml smântână pentru gătit (cu 30% grăsime)
  • 5 linguri zahăr măcinat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Colorant roșu
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400:

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele. După un minut, amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte).

Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.

Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compoziția într-o tavă (23 cm diametru) tapetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile unse cu unt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca. 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. Îl scoți pe un grătar și-l lași la răcit. După ce s-a răcit complet, tai blatul în trei discuri.





Crema de piersici:


Crema mascarpone o mixezi bine cu zahărul măcinat până când devine cremoasă. Pui piersicile în bolul blenderului, le pasezi bine, iar piureul obținut îl adaugi peste crema mascarpone și mixezi până la omogenizare.


Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de piersici, pentru 10 minute, apoi o încălzești pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de piersici, apoi o adaugi peste restul cremei și amesteci ușor până când se omogenizează compoziția.


Așezi primul blat pe un platou și pui în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni crema de piersici, așezi al doilea blat deasupra și introduci platoul la frigider.



Mixezi ganache-ul de ciocolată scos de la frigider și apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi compoziția. Pui deoparte câteva linguri de cremă pentru a orna tortul. Torni restul cremei peste blat și așezi deasupra cel de-al treilea blat și introduci platoul la frigider (pentru 2-3 ore sau peste noapte).


Treci pe marginile formei de jur împrejur un cuțit bine ascuțit trecut prin apă fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.


Mixezi frișca lichidă cu smântâna, zahărul măcinat și zeama de lămâie și îmbraci tortul într-un strat subțire din această compoziție.



Pentru a fi mai ușor de ornat, desenezi un contur al personajului Hello Kitty (eu am printat acest personaj pe o foaie A4, am decupat figura și apoi am făcut conturul cu un cuțit). Cu ajutorul unui posh faci conturul feței, mustățile, fundița și ochii, cu crema de ciocolată păstrată. Decorezi fața pisicuței cu frișcă. Adaugi câteva picături de colorant roșu peste frișcă și mixezi bine, apoi decorezi buzele, fundița și marginile tortului cu aceasta.


Lași tortul la frigider pentru o oră și apoi îl servești.

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi mai ușor de ornat, vă sfătuiesc să printați acest personaj pe o foaie A4, să decupați figura și apoi să faceți conturul pe frișca cu care este îmbrăcat tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Corinuta 1

22.09.2017, 16:37

Super fain ti-a iesit!

kytz 1

22.09.2017, 17:05

WAW!!! Foarte reușit! Bravo!!!

mihaelar63 1

25.09.2017, 20:15

La multi ani , Mariei !!!! La cat mai multe retete !!! Frumos tort , cred ca Micuta a fost incantata !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200