Desert tort Cristina

de ancutsa in Torturi, 24 Iul 2017 | 619 vizualizari

 

Pentru ca azi e onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de cacao, crema de vanilie si ciocolata, decorat cu frisca si rulouri de napolitana umplute cu crema.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri;
  • 250 g unt sau margarina;
  • 5 linguri de zahar;
  • 6 linguri (cu varf) faina;
  • 10 linguri lapte;
  • 2 linguri (cu varf) cacao;
  • un plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • Ciocolata neagra dupa gust;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 3 linguri zahar;
  • 25 g whisky sau alta tarie;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida;
  • Ornamente de zahar;
  • O cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cristina:


Blatul:


Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pregatita cu foaie de copt si se coace la foc mediu aprox 30-35 de minute.


Siropul:


Se face un sirop din apa cu zahar si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga whisky sau alte esente.


Cremele:


Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, amestecand si batand tot timpul cu un tel pentru a o face mai aerata, apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.


Pentru crema de ciocolata: se toarna intr-un castronel un pic din crema de vanilie si se amesteca bine cu putina ciocolata neagra.


Dupa ce s-au racit blatul, crema si siropul, se taie blatul in 2 foi si se insiropeaza.


Decorul:


Se umple tortul cu crema de vanilie, pastrand insa 2 linguri de crema si pentru ornat. Se intinde peste aceasta, cu grija, si crema de ciocolata si se adauga capacul tortului.


Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.


Se imbraca tortul in frisca. Se orneaza cu flori de frisca si, in mijloc, cu crema de vanilie ramasa. Se decoreaza cu ornamente de zahar, iar marginile se imbraca in rulouri de napolitana umplute cu crema.


Se da la rece pana la servire.



Pofta Buna!




Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:


http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-cristina-2017.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ancutsa 1

26.07.2017, 13:53

Multumesc frumos!

noiinbucatarie 1

26.07.2017, 18:18

Ce frumos!

ancutsa 1

26.07.2017, 20:08

Multumesc mult, Rahela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort rasturnat cu mere