Desert tort Martisor

de Ancutsa in Torturi, 28 Feb 2019 | 3610 vizualizari

 

Azi am pregătit cu mult drag pentru ai mei un mărțișor dulce: un tort diafan cu blaturi de nucă, cremă de cafea și blat de negresă la mijloc, decorat cu un trifoi și un șnur de mărțișor.
L-aș fi vrut în alb și roșu, dar am respectat concentrația de colorant alimentar. De aceea a primit o nuanță de roz, însă e mai delicat așa. a fost tare bun, iar ai mei au fost încântați de surpriză.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi:
  • 6 ouă + 1 albuș,
  • Un praf de sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • Un plic praf de copt,
  • 5 linguri cu vârf nucă măcinată,
  • 3+3 linguri cu vârf făină,
  • 100 g unt la temperatura camerei,
  • 5 linguri lapte,
  • 3 linguri rase cacao,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 linguriță esență de rom,
  • Pentru crema de cafea:
  • 150 g mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 1 linguriță rasă cafea măcinată,
  • 1 linguriță rasă cafea solubilă,
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon,
  • Pentru decor:
  • 100 g mascarpone,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • Inimioare Dr. Oetker,
  • Perle de zahăr Dr. Oetker,
  • Câteva picături colorant alimentar roșu,
  • fluturi de napolitană,
  • litere de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Martisor:

 

Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt.

O treime din compoziție se amestecă, separat, într-un castron, împreună cu laptele, untul moale, cacaoa și 3 linguri de făină. Se coace într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt, la foc mediu, aprox 13 minute (sau până trece testul scobitorii). Acesta va fi blatul din mijloc.

Două treimi din compoziție se amestecă împreună cu nuca măcinată și 3 linguri de făină. Se coc două blaturi, aprox 13 minute fiecare.

 Pentru sirop: se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se lasă la răcit, apoi se adaugă esența de rom. Se însiropează blaturile.

 Pentru crema de cafea: se bate cu mixerul mascarponele până devine cremos, se adaugă frișca lichidă, zahărul vanilat Bourbon, cafeaua măcinată și cafeaua solubilă, omogenizând.

 Pentru montare: peste un blat cu nucă se întinde jumătate din crema de cafea, apoi se așază cu grijă blatul de negresă, cealaltă jumătate din crema de cafea, apoi celălalt blat cu nucă.

 Pentru decor: se bate cu mixerul mascarponele, se adaugă frișca lichidă, amestecând. Se dau deoparte câteva linguri din cremă, pentru a o amesteca împreună cu câteva picături colorant alimentar roșu. se îmbracă tortul în crema aceasta albă, simplă, apoi se decorează cu crema rămasă, alternând cu crema roz. Eu am făcut un trifoi și un șnur împletit. Se decorează cu perluțe, fluturi de napolitană, litere de ciocolată și inimioare.

 

Timp de coacere: aprox 13 min fiecare blat

Timp de pregătire: 2h

Porții: 12

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/tort-martisor-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu sirop de zahar ars