Tort Maimutica Ionut

de Oana in Torturi, 6 Ian 2010 | 5481 vizualizari

 

:)))) Pentru Vlad-Ionut, puiul, pentru ziua lui :)

 

INGREDIENTE

        Blat :
  • 4 oua
  • 160 g zahar
  • 4 linguri apa clocotita
  • 200 g faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 plic praf de copt
        Crema :
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
        Sirop :
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
        Pentru decor:
  • o ciocolata amaruie
  • bombonele de ciocolata
  • 2 biscuiti rotunzi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Maimutica Ionut:

Prepararea blatului o puteti vedea aici. Ouale se bat bine cu zaharul, cam 10-15 minute, se adauga treptat apa fiarta. Faina se amesteca cu ciocolata rasa pe razatoarea mica si cu praful de copt. Se pune apoi cate o lingura in spuma de oua, amestecand lejer, pana se termina toata cantitatea. Se coace blatul intr-o forma detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se tine in cuptor la oc mic, 30 de minute, se verifica cu scobitoarea.


Crema este de la tortul cu mac al Mihaelei. Frisca se incalzeste, impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa la rece 1-2 ore. Se pune apoi praful de budinca si se mixeaza bine pana se intareste.


Siropul: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si se tine pe foc pana incepe sa clocoteasca. Se opreste focul, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.


Blatul se lasa la racit 1-2 ore, apoi se taie in doua. Se insiropeaza bine, se pune crema, dar se opresc cateva linguri sa imbracam tortul.


Ciocolata pentru decor se da pe razatoarea cu ochiuri mari, norocul meu ca am la robot doua discuri sub forma de razatoare, mare si mica :)


Se decupeaza un sablon cu fata de maimutica si se prinde cu scobitori pe centrul tortului. Se imbraca restul in ciocolata rasa, formand blanita maimutei, apoi se ia hartia si se deseneaza fata maimutei, fie cu ciocolata topita, fie cu bombonele :) Din doi biscuiti se formeaza urechiusele maimutei, se infig de-o parte si de alta a tortului, pe lateral.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Maimutica Ionut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

valentinalaur 1

10.01.2010, 06:42

Ce haios e!!!!!!!!!!!!!!

ionela2682 1

11.02.2010, 11:56

dragut rau !

Oana 1

11.02.2010, 15:46

Si a fost si tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Monti